Четете в „Марица“: Пловдивски лекар предложи брак с килим от рози

Плащаме за „синя зона“ до 18.30 часа

Работното време на Синя зона се увеличава от 8.30 часа сутринта до 18.30 часа вечерта. Причина за това са множество молби на живеещите в централна градска част поради невъзможност да паркират пред домовете си след работа.

„Получихме десетки сигнали на граждани - писмени и устни, които живеят в обхвата на Синя зона, че след работа не могат да намерят място къде да паркират автомобилите си, тъй като крайният час на зоните с платено паркиране сега е 17.30. След този час пловдивчани от съседни на „Централен“ райони спират автомобилите си, неограничени от времето“, обясни ресорният заместник-кмет Тодор Чонов и допълни, че това затруднява живеещите в обхвата на Синя зона, които пък се прибират от работните си места и въпреки че са платили своя абонамент, трудно намират свободно място за паркиране близо до домовете си.

„Зеленият коридор“ срина оборотите в магазините

Убийствен срив на оборотите регистрират собствениците на хранителни магазини във времето на „зелените коридори“, запазени само за възрастни хора. За периода 13.30-16.30 часа, преди да се въведе мярката, през обекта ми са минавали стотици  клиенти и са оставяли средно между 670 и 790 лева. Сега оборотът за тези три часа е паднал на между 250 и 560 лева, вади справки собственик на хранителен магазин в квартал "Кючук Париж". Покупките са стоки от първа необходимост - хляб, мляко, ориз, боб, тоалетна хартия, 

Жалби от конкуренти отлагат ремонта на „Даме Груев“

Разширението на ул. „Даме Груев”  в район „Южен”, планирано да започне до края на тази година, се отлага за неопределено време. Обществената поръчка за 6,5 млн. лева е спечелена от пловдивската фирма „Пътинженеринг”, но общината не може да подпише договор, тъй като търгът е спрян заради жалби до Комисията за защита на конкуренцията на двама участници - „Трейс Груп Холд ” и „Парсек груп”.  Те не са съгласни с класирането.

150 часа труд за строител, погазил карантината

Турски строителен работник ще полага 150 часа общественополезен труд и ще се среща с пробационен служител в рамките на 9 месеца, след като е нарушил наложена му карантина. Присъдата идва след споразумение между прокуратурата и адвоката на работника.

Строителят е от първомайското село Воден. Изкарвал си прехраната, като работил на частно. Изникнал му ангажимент в чужбина и той веднага потеглил. Връщайки се в България на 27 април, от столичната РЗИ му връчили предписание за поставяне под задължителна 14-дневна карантина. На 1 май обаче той напуснал дома си в селото, където посочил, че ще се изолира. Така бил изправен пред съда и магистратите му наложили мярка подписка.

Бедните родители и с надбавки, и с данъчни облекчения

Семействата с официален доход под 510 лв. на месец на всеки от членовете си ще получават както детски надбавки, така и данъчно облекчение, ако родителите работят или са декларирали други облагаеми доходи пред НАП. Това е компромисният вариант, който предлагат управляващите в Бюджет 2021, става ясно от публикувания доклад на бюджетната комисия. Той предстои да се гласува на второ четене първо в комисия, а после и в пленарна зала.

Норки свалиха датски министър

Миниcтърът нa зeмeдeлиeтo нa Дaния Мoгeнc Йeнceн oбяви, чe щe ce oттeгли oт пocтa, cлeд кaтo бe зacипaн c критики зa рeшeниeтo cи дa ликвидирa 17 млн. нoрки в cтрaнaтa, пишe Pоlitiсо. 

Дaния унищожи живoтнитe, кoитo ce oтглeждaт зaрaди кoзинaтa им, пoрaди oпaceния, чe мутирaлaтa вeрcия нa кoрoнaвируca, прeминaвaщa oт нoрки към хoрa, мoжe дa зacтрaши eфикacнocттa нa бъдeщa вaкcинa cрeщу СОVID-19. Със задна дата прaвитeлcтвoтo cъздaде прaвнa ocнoвa зa мacoвoтo избивaнe, нo критицитe обвиниха министъра в прoтивoкoнcтитуциoнни действия.  

Пловдивски лекар предложи брак с килим от рози

Любовта е по-силна дори от пандемията от коронавирус. Това доказа пловдивският лекар д-р Милен Карагеоргиев, който реши да направи една от най-важните стъпки в живота. Докторът от частната болница "Пълмед", където лекуват от заразата и кмета Здравко Димитров, направи страхотна изненада на своята бъдеща половинка Вили. 

Д-р Карагеоргиев избрал шадраваните на акведуктите на Бунарджика, за да предложи брак на любимата. Поканата била за романтична разходка. В мига, когато изкачили стълбите, Милен паднал на колене пред избраницата си и й поднесъл пръстен от бяло злато с диамант. Девойката направо онемяла от приятната изненада и със сълзи на очи казала "да". След това гръмнали приготвените по-рано празнични фойерверки. 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Хахаха

Хахаха

19.11.2020 | 21:35

Кое коментираме,че се изгубих в толко статии?

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?