1553
Следвайте ни

Четете в "Марица" Пловдивчанин пое контрола над пандемията

viber icon

Нова порция любопитни и интересни четива има не само за верните, но и за новите читатели  в утрешния брой на вестник „Марица“. Ето някои от акцентите:

 

Пловдивчанин пое контрола над пандемията

Бившият депутат и болничен шеф доц. Георги Йорданов пое контрола върху битката с коронавируса у нас. 65-годишният пловдивчанин, който в момента е зам.-министър на здравеопазването, оглави сформирания пандемичен комитет.

Неговата задача е да анализира и координира дейностите по изпълнение и контрол на въведените в страната противоепидемични мерки.  В комитета влизат главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, представители на регионалните здравни инспекции и на спешната медицинска помощ.

 

Кметът нареди спешен ремонт на Рогошко шосе

Авариен  ремонт на Рогошко шосе започва по нареждане на кмета Здравко Димитров.  Строителните дейности включват участък от моста на Адата до табелата за изхода на града, дълъг около 1,2 км. От вчера  се поставят указателни табели, че се прави ремонт, а разбитата настилка се фрезова. Дупките ще се запълват с асфалт в останалите хубави дни от седмицата преди валежите.

 

Пловдив стана тъмносин в коалиционното джуркане на областите

Пловдив отново е с тъмносин областен управител след малката червена забежка по време на двата служебни кабинета на ген. Стефан Янев. При коалиционното джуркане на областите Пловдив се падна на Демократична България, а фаворит за поста е Йордан Иванов от ДСБ. Днес се очаква Министерският съвет за обяви официално промените, а младият юрист да смени в кабинета на площад „Никола Мушанов” бившия служител на ДС и ДАНС Ангел Стоев. Заместниците на Йордан Иванов ще са двама - по един от „Има такъв народ” и „Продължаваме промяната”.

 

Пенсионери висят с часове за инжекция и 75 лева бонус

Обещаните 75 лева за ваксина и нахлулият у нас омикрон доведоха до пенсионерски щурм на имунизационните кабинети в Пловдив. Още рано сутринта в първия работен ден на 2022-ра навсякъде се извиха огромни опашки. Желаещите да си ударят инжекция бяха предимно възрастни хора, голяма част от които чакаха ред за бустерна доза.

 

Ваксинираните да си сложат трета доза заради Омикрон

- препоръчва в интервю за „Марица“ математикът проф. Огнян Кунчев. Той работи по създаването на модели, които показват разпространението на вируса през различните сезони.

 

Ръст на продажби на имоти в Пловдив

Последното тримесечие на всяка година е най-силно за пазара на имоти, твърдят от агенциите за имоти. Тази устойчива тенденция на имотния пазар не се промени и през изминалата 2021 година.

В Пловдив регистрираните продажби на имоти през третото тримесечие на 2021-ва са 4664, което е с 19,2% повече спрямо същия период на миналата година, когато са вписани 3913 сделки, сочи статистиката. Нарастването в жилищното строителство идва от това, че стартираха няколко големи жилищни комплекса в града.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Георги

Георги

04.01.2022 | 22:42

Давай Жоро, давай смело, че задало се е важно дело. Шурето о дъщерята, все са вещи в занаята. И сестрата и родата, всеки е готов да лапа.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?