46

Четете в "Марица": Пловдивчани търсят запазено място в бомбоубежищата

В новия брой на вестник "Марица" можете да прочетете тези и много други интересни авторски теми и разработки:


Заради действията на Путин: Пловдивчани търсят запазено място в бомбоубежищата

Колко и къде са бомбоубежищата и скривалищата в Пловдив и дали изобщо могат да се ползват? Бурна дискусия по тази тема тръгна в социалните мрежи, броени минути след вчерашната реч на руския президент Владимир Путин. В нея той обяви частична мобилизация и се закани, че може да посегне към ядрените оръжия заради войната в Украйна. Зевзеци веднага взеха да питат в нета колко струва запазено място и къде да си платят. Други сериозно се притесниха, че повечето скривалища не стават за нищо или се ползват като складове и кръчми.

Война до дупка! Путин мобилизира 300 хиляди запасняци, плаши с ядрен удар
Руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация на запасняците и заплаши с ядрено оръжие Украйна. Той също така изрази подкрепа за обявените от 23 до 27 септември референдуми за присъединяване към Русия в украинските райони Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие.   "Нямаме морално право да изоставим тези хора", каза Путин в тв обръщение към нацията. Така той показа, че Москва смята да присъедини още в близкия месец близо 15% от територията на Украйна, която в момента е под руски контрол  – четете всичко по темата в утрешния брой

Русия закъса за жива сила и оръжие, мобилизацията ще се провали – интервю с полк. о. р. Вилис Цуров, председател на УС на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик”.

Шест улици в центъра обновени и с LED осветление
Енергоспестяващо улично осветление, нова пътна настилка и тротоари ще има догодина на шест улици в карето между бул. „Кн. Мария Луиза”, „Източен”, „Шести септември” и ул. „Митрополит Панарет”. Ремонтът започна от най-разбитата ул. „Неофит Бозвели”, след като ресорният зам-кмет Пламен Райчев лисна по традиция менче с вода върху хлътналия калдъръм.

Пиян арестант се закани да целува полицайка

Пиян асеновградчанин влезе в ареста след изцепка в местното районно. Там му написали актове за дребно хулиганство и за отказ да предостави документ за самоличност. След това мъжът бил пуснат да си ходи. Той обаче отказал и започнал да се задява с полицайка, която била на смяна.

Връщат пак книжния бележник, електронният не работи
Книжният бележник се връща в раницата на ученика, въпреки че от тази година всички училища са с електронни дневници и документация. До това се стига заради проблеми с електронната платформа на МОН, в която са всички данни на училищата.

22 септември е звезден миг за българската държава – интервю с историка доц. Стефан Шивачев

Колежът ще бъде завършен. Важно е как ще се стопанисва – интервю с инж. Пламен Райчев, зам.-кмет по строителство и общинска собственост

Цитиридис и компания ни скъсват от смях в Plovdiv Plaza Mall
Каймакът на комедиантите в България ще гостува в Plovdiv Plaza Mall в район „Тракия“. Срещата с публиката е насрочена за събота, 24 септември. Първата порция смях ще бъде сервирана в 17 часа.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Minko GEIO

Minko GEIO

21.09.2022 | 21:31

bombata kato dumne 6e vi spuka gyza

Отговори
2 2
Чичо Гошо

Чичо Гошо

21.09.2022 | 21:31

Абе, Марица, защо сте забраниле коментариите за Манол Генов? Той ми беше гъзолизец, а пък ми заби ножа до дръжката. А пък е и по-голям крадец от мен. Питайте го за комисионните от всички договори от ВиК. А пък дели само на едно и за мен няма!  

Отговори
2 0
НЯМА Нищо вечно НА ТОЗИ (свят)

НЯМА Нищо вечно НА ТОЗИ (свят)

21.09.2022 | 21:00

Отговори
3 0
Българин

Българин

21.09.2022 | 20:45

Кралицата умря да живее британска марица.

Отговори
4 4
шорошоядска мъгла

шорошоядска мъгла

21.09.2022 | 20:43

Ето, какво тук няма да прочетете: Пришло время, когда мы воюем с НАТО и коллективным Западом. Потери Украины составляют больше 100 тыс. человек, погибших 61 207, ещё 49 368. Погибло более 2 тысяч иностранных наёмников. Потери ВС России в СВО составляют 5937 погибших.

Отговори
5 5
фейсбук паразити

фейсбук паразити

21.09.2022 | 20:34

Путин мобилизира 1% и цялата седесаро-соросоядска сган се н@ср@!

Отговори
3 5
циганин

циганин

21.09.2022 | 20:31

Шорошояди, стягате ли куфарите за САЩ?

Отговори
4 4

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?