2374

Четете в "Марица": Пловдивчани подписват първите договори за безплатни климатици

В утрешния брой на вестник "Марица" очаквайте тези и много други интересни авторски теми и разработки:

В битката за по-чист въздух: Подписват първите договори за безплатни климатици  

Първите договори за подмяна на старите отоплителни уреди с екологични ще бъдат подписани днес между Община Пловдив и граждани, които кандидатстваха по европейската програма. Пловдивчани ще получат напълно безплатно  уреди за отопление с пелети и климатик.

Търговци от подлеза под гарата се чудят на кого да плащат наема

Концесията на Централна гара в Пловдив е прекратена с  решение на Министерството на транспорта, обнародвано в началото на юли. Концесионерът Миролюб Столарски обаче, който сам се отказа да стопанисва имота, продължава да държи правата върху гарата. Търговците в пешеходния подлез под жп линията, чиито обекти са в обхвата на концесията, са в неведение на кого да плащат наема - на Столарски или на НКЖИ тъй като договорите не са променени, считат, че трябва да превеждат парите пак на концесионера. 

Стоичков получи трофей от стар приятел 

Мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков получи страхотен подарък от своя стар приятел Ривалдо. Световният шампион от 2002 година с тима на Бразилия връчи на Камата реплика на трофея от Мондиала.  

Игри с пенсиите за датата на изборите, топката е в Радев 

Сега от президента зависи кога българите отново ще отидат пред урните. На пръв поглед датата не е толкова важна за хората. Но не и за партиите, признаха депутати пред „Марица“. Сегашните управляващи, най-вече БСП и „Продължаваме промяната“, имат изгода да се гласува на 9 или 16 октомври. И причината е в раздаването на пенсиите на 7 октомври, което ще зарадва с увеличение 717 000 българи, тоест гласоподаватели.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Реалист

Реалист

27.07.2022 | 21:11

Пералнята пак започна да пере пари от Европа за тези климатици за чист въздух но това няма да реши проблема проблема ще го реши транспорта трябва да има екологично-чисти транспорт защото градския транспорт много замърсява въздуха с тези барутници с тези бараки с този Дизел където се ползва в градския транспорт а Пловдив може да си има екологично чиста на спорта който глупавите управници го ликвидираха и то умишлено в интерес на тези частни превозвачи Марица защо не попишете относно транспорта малко материали защото има какво да се пише

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?