1553
Следвайте ни

Четете в "Марица": Пловдив връща големите ученици в клас до Никулден

viber icon

Сигурни на този свят са данъците и зашеметяващият уикенд брой на "Марица". Ето акцентите:

 

Пловдив връща големите ученици в клас до Никулден 

Пловдив е на крачка да падне под 500 заболели на 100 000  население, което ще позволи да върне и големите ученици в клас, макари на ротационен принцип. Надеждата е, че това ще се случи до средата на седмицата.

 

Пенсиите няма да намалеят от Нова година

 Това предложение, направено от Асен Василев от "Продължаваме промяната", бе прието по време на коалиционните преговори за правителство в сектор "Труд и социални грижи". По принцип добавките от 120 лв. бяха гарантирани до декември. С новата идея на Василев практически минималната пенсия ще стане 420 лв., колкото хората взимат и сега с добавката. 


Какви храни препоръчва по време на пандемия проф. Христо Мермерски

Специалистът разказва само за читателите на „Марица” какво е най-добре да слагаме на трапезата си в тези сложни времена.


Пловдивчанин възкреси Левски за Фейсбук поколението

 „Марица” разказва за обявеният за народен будител филолог и специалист по шрифтове Стефан Пеев. Той бе първият, който превърна почерка на Васил Левски в шрифт за масова дигитална употреба.


Икони на резбар от Карлово носят утеха в Сибир и Рим

Прочетете удивителната история на Димитър Димитров, който първо вае от дърво телата на известни манекенки. След това влиза в правия път и от 20 години резбова само образи на светци.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?