Следвайте ни

Четете в "Марица": Пловдив строи училище на бъдещето след 35 години застой

viber icon

Грипната ваканция няма да се отучва

Грипната ваканция няма да се отучва, макар че е втора от началото на тази година. МОН даде указания пропуснатото да се навакса чрез преструктуриране на материала по преценка на преподавателите. 

Пловдив строи училище на бъдещето след 35 години застой

След ​повече от 35 години застой Пловдив има шанс да се сдобие с ново училище. Това ще е бъдещата сграда на Математическата гимназия. Последното официално построено школо в града е "Св. Софроний Врачански" в „Тракия“, по-известно като "Шейсеткласното". Открито е на 15 септември 1984 г. и оттогава насам държавата и общината не са финансирали тук нов строеж на училище. През последните 3 десетилетия под тепетата има отворени само няколко частни учебни заведения. По този повод „Марица“ реши да направи обзор по темата кой е строил през годините пловдивските училища.   

Психовирусът е много по-опасен от коронавируса 

Психовирусът е много по-опасен от коронавируса. Какво още каза психологът Панайот Рандев четете в интервю за "Марица"

След срещата с Тръмп разбрах, че свършва времето на политическото сладкодумие

Борислав Инчев в интервю за "Марица" разказва за Молитвената закуска във Вашингтон 

7 начина да се издължим на общината, един е безплатен

Седем са начините пловдивчани да платят данък сгради, такса смет и данъка на колата, посочват от дирекция "Местни данъци и такси". Само един от тях е без допълнителна такса, но пък не гарантира, че данъкоплатците няма да чакат на опашка. 

Тодор Чонов пече агне, Неделев тренира за мача

С печено агне и великденска салата ще почерпи днес гостите за имения си ден заместник-кметът по транспорта Тодор Чонов. Той ще отбележи Тодоровден със семейството си и двете си дъщери - Натали и Поли.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?