46

Четете в "Марица" - Пловдив стана Кючук Одрин с комшийски цени

В новия брой на любимия вестник "Марица", който ще излезе утре, можете да прочетете тези и много други интересни авторски теми и разработки:

Пловдив стана Кючук Одрин с комшийски цени        
Нов бизнес се роди покрай модерното напоследък понятие „скъсяване на доставките”. Първо в по-малките населени места отвориха складове с турска стока - предимно прахове за пране, почистващи препарати, памперси, подправки, маслини и специфични турски храни. В последната година обаче кипри магазинчета се нароиха из цял Пловдив. И напук на очакванията, че конкуренцията може да убие всеки бизнес, магазините с турски стоки спокойно и безметежно си съществуват през стотина-двеста метра един от друг.

Политологът Геновева Петрова пред „Марица“:
Избори напролет са много по-вероятен сценарий от съставяне на кабинет; С поведението си партиите дават основание да се смята, че се опитват да не се ангажират с управление в тази ситуация;

Улесняват трафика с нови десни завои                                               
Експертният съвет по безопасност на движението към Община Пловдив разгледа вчера предложението да бъдат изградени десни завои на няколко невралгични кръстовища. Сред тях са това на ул. „Владивосток“, посока север, при кръстовището с бул. „Шести септември“; на бул. „Пещерско шосе“, посока изток, при кръстовището с бул. „Копривщица“-запад.

Спряха спешното почистване на коритото на Марица                                                          
Агенцията за обществени поръчки спря поръчката на Община Пловдив за спешно почистване на река Марица. Контролният орган не е съгласен с метода на избор на изпълнител - посредством договаряне без предварително обявление. Пред "Марица" зам.-кметът Величко Родопски обясни, че при това решение на АОП Община Пловдив ще обяви нова обществена поръчка, този път на принципа на събиране на оферти, в която ще могат да се включат всички фирми.

77 училища с грандиозно шествие в Деня на будителите                            
С грандиозно шествие на ученици от 77 общински, държавни и частни училища ще бъде отбелязан в Пловдив Денят на народните будители. На 1 ноември се чества стогодишнината от обявяването на празника. Новината беше оповестена на пресконференция в Община Пловдив.

С 2,7 млн. лева ремонтират водопровод в Стамболийски                           
Община Стамболийски подписа договор за финансиране на обект от особено важно значение за града и общината. Това е цялостен ремонт на водопроводната мрежа на ул. “Васил Левски”, който включва подмяна и преасфалтиране на цялата улица. Също така подмяна на водопровод на всички пресечни перпендикулярни на “Васил Левски” улици.

Домакинствата остават на регулирани цени на тока                                                             
Няма вероятност битовите потребители да започнат да купуват ток от свободния пазар преди края на 2025 г. Това увери председателят на Комисията на енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.

ЕС забранява колите на бензин и дизел                                                                       
Преговарящите групи в рамките на Европейския съюз постигнаха споразумение за пълната забрана за продажбата на нови бензинови и дизелови автомобили от 2035 г., Решението цели да ускори преминаването към електрически превозни средства в подкрепа на борбата с изменението на климата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
афродита

афродита

29.10.2022 | 09:15

Но с надути цени!!!!

Отговори
2 0
Питам

Питам

28.10.2022 | 20:09

Как са внесени тези стоки? Платено ли е мито и ддс? Имат ли документи и сертификати? Етикетите на български ли са?

Отговори
11 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?