Следвайте ни

Четете в „Марица“: Пловдив се управлява срещу 1500 лева заплата

viber icon

Пловдив се управлява срещу 1500 лева заплата (ТЕМАТА)


Популизъм или скромност е заплатата от 1490 лева, която получава кметът на Пловдив? Възнаграждението е малко над средния доход  за града, да не говорим за София, където летвата стигна до 1730 лева.  За сравнение -строители  вече си докарват 2000-3000 лева, че и повече, на обектите под тепетата, без да омаловажаваме значимостта на каквито и да е професии. 

Край със сделките на тъмно в Пловдив!


Електронна платформа, която изкарва на светло работата на Общинския съвет, процедурите по обществени поръчки и търгове, а освен това дава и възможност за участието на пловдивчани в управлението на Общината, бе представена от кандидата за кмет Георги Колев. Той и IT специалистът Николай Димитров, който е и кандидат за общински съветник, демонстрираха платформата, чакана от години в Пловдив.  

Бойко Борисов открива завода за фарове на "Мерцедес"


Министър председателят Бойко Борисов ще открие на 22 октомври /вторник/ завода за фарове на "Мерцедес" край Пловдив. Производствената база на турската компания "Одело Фарба България" се намира в индустриална зона „Капсида“ в Куклен.

Симеон Сакскобургготски: Здравко Димитров знае кое е най-доброто за Пловдив и ще го направи (блиц интервю)

Отличиха Сакскобургготски с „Хунзикер”


С медала „Хунзикер” бе награден в Пловдив Симеон Сакскобургготски, премиер на България в периода 2001-2005 г. „Аз съм скромен филателист. Майка ми колекционираше български марки, предимно с цветя, след това започна да събира марки от други страни, а след смъртта й наследих и продължих тази колекция“, каза бившият премиер.  


95 детски писатели влизат в класните стаи


95 съвременни български автори на детска литература участват в Инициативата за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки представя…”. През трите години от старта  досега тя е срещнала писателите с над 25 000 деца от подготвителна група в детската градина до класовете в прогимназията - в общините Пловдив, Пазарджик, Хисаря, Съединение, Стамболийски, Карлово, Сопот. 

Д-р Александър Симидчиев: Дигиталността ще направи медицината по-достъпна (интервю)

Ятаганът на Ердоган и преклонената главица на Европа (коментар)


"Ей, Ердоган, ела на себе си! Ако се опиташ да ни пуснеш джихадисти и имигранти, нашата работа е много лесна. Ще затворим вратите за инвестиции и заеми и ще съсипем икономиката ви!" Да си представим, че това беше посланието към турския президент от Доналд Туск или Жан-Клод Юнкер. И какво щеше да последва? Дипломатически ураган с непредвидими последици.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?