1553

Четете в "Марица": Пловдив с трима дебютанти в новия парламент

Последният работен ден от седмицата ще започнете с настроение, ако изпиете сутрешното си кафе в компанията на вестник "Марица". Доказателство за това интересните акценти, с които леко повдигаме завесата на утрешния брой:

 


Пловдив с трима дебютанти в новия парламент

Пловдив най-вероятно ще изпрати трима дебютанти в новия парламент. Това стана ясно, след като падна и последната голяма въпросителна около мандатите в 16-и МИР. В крайна сметка ДПС ще има свой представител, въпреки че получи 3% и малко над 3000 гласа, сочи окончателното разпределение на депутатските места от ЦИК. 

 

Наши учени забъркаха бадемова паста с брашно от щурци

Учени от Института по консервиране и качество на храните (ИККХ) в Пловдив разработиха уникален иновативен продукт - бадемова паста с брашно от щурци. Той е с балансиран протеинов състав и високо съдържание на хранителни влакнини.

Продуктът е актуален, а използваната технология е практически приложима за всички предприятия от хранително-вкусовата промишленост, категорични са авторите на продукта. Това са проф. д-р Тодорка Петрова, доц. д-р Милена Рускова и доц. д-р Живка Горанова.

 

Превозвачи режат маршрутите по линии 9 и 12 заради разбити улици в "Северен"

Превозвачът „Автобусни Превози Пловдив“ - част от консорциума, който обслужва част от градския транспорт на Пловдив, промени маршрутите на автобуси по линии №9 и №12.

Причината са разбитите улици около Брезовско шосе и постоянните аварии с рейсовете. Заради задръстванията в града, причинени от повсеместните ремонти, превозвачите правят преразход на гориво особено в час пик сутрин и вечер, когато трафикът по основните булеварди едва пъпли. 

 

Екоинспекцията одруса фирми и общини с 60 000 лв. глоби

Само за септември Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив е наложила глоби за близо 60 000 лева на фирми и общини. Служителите на РИОСВ са извършили 94 проверки, реагирали са на 42 сигнали и жалби, съставили са 5 акта и са дали 16 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?