Четете в „Марица“: Пловдив с рекорд, набъбна с 46 000 автомобила

След два дни шоу в парламента, за което телевизиите може да поискат и допълнителни такси, идва време за малко почивка в събота. Но няма да скучаете. Защо ли? Естествено, защото идва уикенд броят на "Марица". Акцентите сега, десертът утре:

 

Пришпориха оставката на Борисов, Каназирева го брани до последно

Оформилият се още от първия ден на парламента анти ГЕРБ фронт пришпори оставката на Бойко Борисов и министрите му, депозирана в четвъртък. Това се оказа първа точка във вчерашното първо редовно заседание  на депутатите, което започна с тежък спор между шефа на Народното събрание Ива Митева и бившия областен управител на Пловдив Дани Каназирева, която се очертава като едно от новите остриета на групата на ГЕРБ-СДС. 

 

Комисия ще рови за злоупотреби на властта 10 г. назад

Мая Манолова оглави временната комисия за проверка на злоупотреби от управляващите през последните 10 години, която беше създадена в парламента. Нейната цел е да установи дали са извършени нарушения от разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи и предприятия с повече от 50% държавно участие. Решението за създаването й беше подкрепено от 214 депутати, включително и от ГЕРБ. 

 

Пловдив набъбна за година с 46 хиляди автомобила

 

Пловдивска област надмина собствения си рекорд по новорегистрирани превозни средства. През цялата 2020-а през КАТ в града под тепетата за нови табели са минали общо 46 428 МПС. В тази бройка влизат както новозакупените в страната и внесените от чужбина автомобили, така и тези, чиито собственици са мигрирали от една област в друга, защото всяка смяна на регистрационен номер помпи статистиката на КАТ за нови возила.

 

Уволниха полицай, задигнал душ слушалка от РПУ

Полицай беше дисциплинарно уволнен за това, че си прибрал душ слушалка с мека връзка от баня в РПУ-Мадан. Случаят е абсолютен прецедент за органите на реда в региона.

 

Радка Кушлева с паметник до Хайтов в Смолян

С песни и каба гайди откриват скулптурата на прочутата родопска певица, която дебютира в българското Радио Скопие през 1942 година. Откриват бюст-паметника на известната родопска певица Радка Кушлева днес в Смолян. Събитието беше отлагано цели три пъти заради ограниченията около пандемията.

 

Озверял съсед застреля майка и син заради торба с боклук

Георги Бажлеков убил Радка Генова и Евгени Димитров и невъзмутимо премел апартамента си в очакване на полицаите Датата е 14 август 2007-а. В късните часове на първия етаж на бл. 107 в пловдивския квартал „Тракия“ се чува изстрел, след това писъци. Настъпва гробно мълчание. Съсед подава сигнал на тел. 166. След минути жилищната кооперация е обградена от полиция. Униформените откриват два трупа - на майка и син.

 

И гарнитурата

-        Google Earth се превръща в машина на времето

-        Хебър готви атака на Шампионската лига

-        Бойко Василев стана татко за втори път

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?