Следвайте ни

Четете в "Марица": Пловдив расте на юг

viber icon

В утрешния брой на вестник "Марица" можете да прочетете тези и много други интересни авторски теми, интервюта и разработки:

Губернаторът Ангел Стоев с нов главен секретар

Смяна на главен секретар се очаква в Областната администрация на Пловдив, където служебният кабинет назначи за губернатор Ангел Стоев. Това ще бъде и първата рокада, след като той пое поста на 20 май.

Проф. Пламен Чипев, икономист от БАН: Политиците да си мерят приказките, когато атакуват икономиката

Скептичен съм за икономическото ни положение за следващите 3 месеца главно поради това, че политиката така тъпо влезе в икономиката.  Грешат, ако си въобразяват, че могат да зачеркнат на нула ролята на ГЕРБ, така, както стана с НДСВ.

Инвеститорите са притеснени от това, което става. Не наричам това политическа криза, а по-скоро турбуленция. Те ще продължат с месеци - това за мен е основният критерий.

Това заяви за „Марица” проф. Пламен Чипев от Инс­титута за икономически изследвания (ИИИ) на БАН, преподавател в Пловдивския университет.  

Маратонът от държавните изпити по желание започва от днес

Само за по един зрелостник в цялата Пловдивска област ще бъде организирана трета матура по желание - по география и по руски език.

Всяка година се налага провеждането на такива „бутикови“ изпити, за които подават заявление по неколцина абитуриенти. В пъти повече са организираните служители и квестори за провеждането им, а има случаи накрая зрелостниците да не се явят.

Пловдив расте на юг

Южните територии на Пловдив провокират интереса на предприемачите. Те са подходящи за ново жилищно застрояване понеже са по-близо до Родопите, освен това имат частично изградена инфраструктура. На фона на никнещите бетонни оазиси, именно тези зони от града всъщност са регулирани за по-ниско застрояване, което е гаранция за един по-добър начин на
живот.

Според  нова Наредба: Правим всички жилища годни за инвалиди

Раздутото РЗП ще вдигне цената им, предупреждават от бранша на архитекти и строители 

Нова наредба вдига цената на жилищата – за това аламират архитекти и специалисти
от надзорните фирми под тепетата. Става въпрос за новата Наредба за достъпна
среда, която влезе в сила през март т.г. Тя определя минимални изисквания,
които да улеснят придвижването на хора с увреждания в жилищата.

Боби Манекена и жена му сред ВИП гостите в Монако

Пловдивчанинът Борислав Димитров, познат в хайлайф средите като Боби Манекена, и неговата половинка Нина бяха специални гости във VIP Lounge на Hоtel de Paris - един от най-известните 5-звездни хотели в Кралство Монако. Оттам кумците на Николай Бареков наблюдаваха цялото състезание във Формула 1. Двамата бяха на няколко крачки от самата писта и всички болиди минаваха пред очите им.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?