1553

Четете в „Марица“: Пловдив на автопилот

"Марица" се завръща през новата седмица с изключителен брой, където ще намерите най-добрите коментари и информации по скандала на годината - Бойко Борисов поиска оставката на пловдивския кмет Здравко Димитров. Акцентите:

 

Пловдив на автопилот
Пловдив рискува да се окаже на автопилот близо девет месеца преди местните избори. Това ще стане, ако кметът Здравко Димитров изпълни молбата на партийния си шеф Бойко Борисов да хвърли незабавно оставка.

 

Пробивът под гарата стигна до бул. "Хр. Ботев"
Сериозни затруднения в трафика по бул. „Христо Ботев” в района на Централна гара се очакват в навечерието на Св. Валентин заради изграждането на пробива. От фирма „Трейс Груп Холд” вече са подготвили временната организация на движението и възнамеряват от 13 февруари да затворят северното платно на булеварда.

 

Къде сбърка Зико
Къде сбърка Зико и защо се стигна до разлома му с Борисов? Има поне три отговора на този въпрос. Първият - според гражданите на Пловдив, втори - според актива на ГЕРБ, и трети прочит в интерес на обективната истина, извън популизма и тесните партийни интереси на ГЕРБ.

 

Искаме да превърнем местните каузи в национални, а не всеки да се спасява сам

– интервю с акад. Николай Денков от "Продължаваме промяната".

 

„Парсек Груп“ иска още 2,2 млн. лева, за да завърши ул. „Даме Груев“
Ул. „Даме Груев“ няма да се асфалтира, ако Община Пловдив не завиши средствата за ремонта с индекса на инфлацията. Това заяви пред „Марица“ Бончо Бонев, собственик на фирма „Парсек Груп“, която изпълнява обществената поръчка за 7,5 млн. лева за разширение на пътната връзка между бул. „Македония“ и Кукленско шосе в район „Южен“.

 

Още 2138 коли тръгнаха по улиците на Пловдив за месец
Още 2138 возила са регистрирани в сектор "Пътна полиция" в Пловдив през целия месец януари. Това сочат данните на МВР. 348 от общия брой коли са нови, а 1790 са втора ръка.

 

Режат социални плащания заради ваучери и печалба от хазарт
Всички доходи на показ - такъв поход е предприела държавата към българските граждани. От тази година работодателите са задължени да посочват пред НАП всички необлагаеми доходи, които са изплатили през 2022 г. на служителите си. Това включва ваучери за храна, парите за първите три дни болнични, обезщетения при пенсиониране, при прекратяване на работа по болест, при раждане на дете и др.

 

"Солунските съзаклятници" в битка за 5 награди "Икар
Драматичният театър в Пловдив получи 5 номинации за годишните награди „Икар 2023” за премиерния си спектакъл от последния сезон „Солунските съзаклятници”.  Режисьорът Стайко Мурджев предложи своя версия на пиесата на Георги Данаилов, посветена на атентатите от 1903 г. в Солун, организирани от български гимназисти анархисти.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Пловдивчанин

Пловдивчанин

05.02.2023 | 22:32

По добре да я запечатат- Общината де. Но иначе- няма да подаде оставка. Но ще остане "изплют" от Б.Б. и неуважаван от никого. Лошото е, че Бидони, Кофи, Калинки- ще се скъсат да крадат.

Отговори
1 0
Архитекта

Архитекта

05.02.2023 | 21:41

За Даме Груев искат още 2.2милиона някой помни ли колко взеха за 70 метра и за колко години. Не на автопилот ако запечатат общината до октомври ще сме благодарни, поне няма да правят поразии.

Отговори
8 0
Има ли дилема?

Има ли дилема?

05.02.2023 | 20:55

Кметът се избира от пловдивчани, а не се назначава.

Отговори
14 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?