1553

Четете в „Марица“: Пловдив минава на електронно таксуване

Министрите се сменят като носни кърпи, но две неща са вечния - любимият отбор и хубавият брой на вестник "Марица". Ето акцентите за утрешния:

 

20 млн. лева от Европа или електробуси на куково лято

Пари от Европа или електробуси на куково лято. Пред тази дилема е изправена Община Пловдив след като трета поредна компания предложи модерно ековозило, но с цена от близо милион лева. 12-метровият автобус Iveco E-way, произведен във Франция, е с 90 места и мобилна зарядна станция. Цената му обаче е между 350 и 500 хиляди евро, в зависимост от комплектоването.

 

Нарушителите на пътя получават с фиша и писмо от почернено семейство
В рамките на нова кампания нарушителите по пътищата ще получават писма от близки на загинали. Това ще става едновременно с получаване на електронните фишове за превишена скорост. Началото на кампанията "Написах ти писмо" бе обявено днес. Сред инициаторите са сдружение "Ангели на пътя", в което членуват близки на загинали при катастрофи и Главна дирекция "Национална полиция". 

 

До края на юни трябва да минем на електронно таксуване

– интервю със Савина Петкова, заместник-кмет по транспорта в Община Пловдив

 

Уволниха дисциплинарно чиновник от БАБХ в Пловдив
Държавен служител от Областна дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ в Пловдив е дисциплинарно уволнен. Това е Мартин Иванов, който доскоро е изпълнявал длъжността началник на отдел „Растителна защита“ към ОДБХ Пловдив. Наказанието е наложено на Иванов за непристойно поведение и отношение към вече бившите му подчинени и недопустим стил на работа, което води до уронване престижа на държавната институция. Заради дисциплинарното си уволнение, в момента Иванов води дело срещу БАБХ.

 

Деца висят за селфи и TikTok от крана на изоставен строеж
Малчугани се катерят по кран на изоставен строеж в Пловдив. За опасното занимание сигнализира пловдивчанин в социалните мрежи. Хлапетата се катерят, за да впечатлят връстниците си с екстремно селфи, както и да правят видеа за TikTok. Точното място е зарязаният комплекс "Слънчогледи" в кв. Прослав.

Бургас започва жп връзка от гарата до летището. А Пловдив кога?
„Община Бургас започва да изгражда жп връзка от гарата до летището си, с което отново е с един гърди пред Пловдив. Кога пловдивчани ще имат удобна бърза връзка до аеропорта в Крумово, пита по този повод ексшефът на БДЖ Олег Петков. Той има 42-годишен опит в системата на железопътния и автомобилния транспорт. Експертът за пореден път сподели пред „Марица“ възмущението си от бездействието на родните общинари по въпроса.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?