46

Четете в "Марица" - Пловдив изпраща в парламента половин дузина софиянци

В новия брой на любимия вестник "Марица", който ще излезе утре, можете да прочетете тези и много други интересни разработки:

Пловдив изпраща в парламента половин дузина софиянци

За изборите на 2 октомври нито една сериозна партия или коалиция не заложи на тукашен човек да води листата й в Пловдив. Първите места са окупирани от високопоставени парашутисти, на които ще се разчита да изтеглят и някой пловдивски анонимник  към голямата парламентарна сцена.

Ако прогнозните резултати на социолозите се реализират на местна почва в неделя с някои от традиционните за града отклонения /по-слабо представяне в Пловдив на ДПС и Възраждане в сравнение с националния вот и по-силно за Демократична България и Продължаваме промяната/, се очаква следното разпределение на 11-те депутатски места, които дава 16-и МИР Пловдив-град: ГЕРБ – 4 или 3 мандата, Продължаваме промяната – 3 или 2, ДБ 1 или 2, БСП, ИТН, Възраждане и Български възход – по 1. Разбира се, това е при положение че партиите на Слави Трифонов и Стефан Янев преминат 4-процентовата бариера.

Скандал за ученически карти в градския транспорт

Майка на двама ученици и касиерка влязоха в тежък скандал на гишето за продажба на преференциални карти  в Пловдив.  За неприятния инцидент в бюрото на бул.”Шести септември” 45  сподели за „Марица” родителката Велиана Пеева, която искала да извади карти на двете си деца.  Тя представила актуални снимки и уверение от училище, че те са записани като ученици за учебната 2022/2023г., както и ученически лични карти за предходната учебна година 2021/2022г.

Служителката Василка Димитрова Иванова, касиер към „Автобусни превози Пловдив” ЕООД, обаче настояла майката да покаже нови лични карти на учениците, държала се грубо и арогантно.

Затварят бул. "Марица юг" заради пробива под Водната палата

Булувард „Марица-юг“ ще бъде затворен през следващата седмица заради изграждането на пробива до Водната палата в участъка между ул. „Никола Войводов“ и бул. „Цар Борис III Обединител“. Шофьорите ще вървят по  бул. „Шести септември“, а ОП „Организация и контрол на транспорта“ ще регулира светофарите на пл. „Шахбазян“ (Житен пазар) и на Чифте баня, за да осигури по-дълга зелена светлина, увериха от общината.

Както "Марица" писа, строителните работи на подлеза няма да започнат преди изборите, за да не се създават проблеми при предвижването до 16-та и 17-та РИК, настанени в Панаира. 

Един от трима пенсионери с повече пари от 1 октомври  

Разпорежданията за преизчислените от 1 октомври т.г. пенсии ще бъдат достъпни на страницата на Националния осигурителен институт (НОИ) на 3 октомври (понеделник). Те обаче могат да бъдат видени само от хора, които имат персонален идентификационен код, съобщиха от институцията.

Иначе, изплащането на пенсиите ще върви по утвърдения график - в пощенските клонове ще бъде в периода между 7 и 20 октомври, а преводите по банка ще бъдат направени на 7 октомври. 

Очаква се около 715 хил. души да получат увеличение на пенсията с преизчислението от 1 октомври. Останалите 1,3 млн. пенсионери обаче няма да вземат и стотинка отгоре.

Кметът на Забърдо черпи с чеверме за внучето си

Кметът на Забърдо  Валентин Черпоков вдигна тежка софра за внучето си, което носи неговото име. Малкият Валентин навърши четири годинки, а тържеството се състоя в комплекс "Цариград" в Първомай, собственост на Евгени и Стефан Хаджиеви.

Черпоков бе осигурил за гостите чеверме от крехко агнешко. Празникът беше уважен от много гости, сред които бяха собственикът на замъка в Равадиново Георги Тумпалов, главният архитект на община "Родопи" Атанас Недевски и неговата съпруга.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Иван Калчев - Глиги: ” Кръвта на жертвите в Украйна завинаги ще остане

Иван Калчев - Глиги: ” Кръвта на жертвите в Украйна завинаги ще остане

30.09.2022 | 07:02

Иван Калчев - Глиги: ” Кръвта на жертвите в Украйна завинаги ще остане по ръцете на Путин и неговите агенти.” https://offnews.bg/interviu/ivan-kalchev-gligi-vrashtam-se-za-da-uchastvam-v-sashtata-vojna-n-785886.html “… Аз поисках да съм последен в двете листи. Ако не можеш да събереш 5000 души да те последват, къде си тръгнал. Войната в България е срещу същия враг – Кремълската империя, България е обхваната от пипалата на бившата тоталитарна съветска държава, които контролират икономика и политика. В крайна сметка войната в Украйна стана възможна, благодарение на тръбата Турски поток, която Бойко Борисов построи с наши пари…” – един човек при когото думите се покриват с делата. Респект!

Отговори
4 0
Мимето

Мимето

29.09.2022 | 22:56

Добре е Марица най-после да разбере че българският парламентарен модел не е щатски преди да пише глупости

Отговори
1 5
Боян

Боян

29.09.2022 | 21:58

ГЕРБ ще са последни в пловдив! После в затвора ! Най Ставри ги чака!

Отговори
7 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?