Следвайте ни

Четете в "Марица": Пловдив изгражда жп-връзка с летището

viber icon

В новия брой на вестник „Марица” може да прочетете следните интересни материали и разработки:

1. Трима са задържани във връзка с изчезналите пенсионни досиета в НОИ. Бивша  служителка на ТП на НОИ в Пловдив е задържана заедно с партньора й, с когото съжителстват на семейни начала, и дъщеря й. Срещу тримата Районна прокуратура е образувала досъдебно производство  за документна измама в особено големи размери – изготвяне на документи за фалшив осигурителен стаж за пенсиониране. 

2. Българските ученици показват по-ниски от средните резултати по четене, математика и природни науки, като особено тревожна е трайната тенденция за понижаването им. Това сочат резултатите от  PISA - програма за стандартизирано международно оценяване на 15-годишните ученици в 79 държави. По отношение на четенето и функционалната грамотност българските ученици са на 53 място от 79 държави. 

3. Бюджетът на  Община Пловдив за тази година е с 12,5 млн. лева по-голям в сравнение с плана, приет през януари. Тогава приходите в градската хазна бяха изчислени на 342 039 020 лева, а към края на септември те са нараснали на 354 624 862 лева. 

4. Областният управител Дани Каназирева разпореди в едноседмичен срок да бъде изяснен статутът на земята и собствеността на парцелите за отчуждаване, за да стартира процедурата по изграждане на Югоизточния обход на Пловдив. Обектът е от национално значение и обхваща участъка от кръстовището на Асеновградско шосе до пътен възел „Скобелева майка“.

5. Приоритет на Пловдив е изграждането на жп-връзка с летището. С този проект градът ще стане важен хъб с пътнически и транспортни терминали. Това казва в интервю пред „Марица” арх. Белин Моллов.

6. Ново скоростно трасе ще свързва Пловдив с Чепеларе през Лилково.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?