71

Четете в "Марица": Пловдив е шампион по забавени ремонти, но фирмите минават метър 

Най-интересното от новия брой на "Марица":

 

Навални можеше да изкара руснаците на улицата, но няма достоен заместник - интервю с Валерий Тодоров, анализатор


Договорите с изпълнителите се оказват врата в полето: Пловдив е шампион по забавени ремонти, но фирмите минават метър 

Ремонти, които вървят с темпото на охлюв и редовно се просрочват, но фирмите минават метър за неизпълнените договори. Това е обичайната картина за обществените поръчки в Пловдив години наред. Предвидените санкции и неустойки се избягват от изпълнителите с оправдание за непредвидени и независещи от тях обстоятелства, а местната власт не е настоятелна спрямо нарушителите.  


Европа засече гафове за 4 млн. лева под тепетата 


За разлика от средствата, идващи от местните или републикански бюджети, за които на практика липсва лесно достъпна публична информация за наложени санкции и финансови корекции, Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България - ИСУН 2020, дава подробни данни за неправомерно изразходените средства по проектите, реализирани с пари от Европа. Проверка на "Марица" показа, че за 4-годишен срок /2020-2023/ Община Пловдив е реализирала общо 29 подобни проекта, като по тях са наложени общо малко над 4 млн. лева санкции и финансови корекции за нарушения. Това е в пъти повече, отколкото местната администрация е глобила некоректните изпълнители, на които е плащала от градския бюджет.


Старинна сграда на ул. „Иван Вазов“ става хотел


Една от красивите старинни сгради на ул. „Иван Вазов“ 10 в Пловдив, докарана  почти до пълна разруха, се реставрира. След основен ремонт тя ще се ползва за хотел с жилищна част и офиси. Новият собственик на сградата, която е паметник на културата, е пловдивската фирма "СПВ06" ЕOOД на Васил Боснешки. Той вече е започнал обновяването на фасадата. 


Схема с фалшиви пробни изпити се завъртя в Пловдив 


Схема с фалшиви пробни изпити за седмокласници се завъртя в Пловдив. За това сигнализира пред "Марица" Десислава Аргирова, която е регионален мениджър на Учебен център "Примерно" в града под тепетата. Измамата се осъществява чрез използването на нейното име и през фалшив имейл адрес. До разкриването на шашмата се стига след сигнал от майка на ученик, която заплатила за пробен изпит, но на предоставена от измамника банкова сметка. 


Шардоне със злато и косачка робот са хит на Агра 2024 - Старт на мегафорума ще даде министърът на земеделието и храните Кирил Вътев

Шардоне със златни частици и косачка робот с безкабелна инсталация са част от иновациите, които ще се борят за приз на Агра 2024. Международната селскостопанска изложба се открива днес в Панаира и ще продължи до 24 февруари. Паралелно с нея се провеждат и международните изложби за лозарство и винарство "Винария" и за храни и напитки "Фудтех". Старт на проявата ще даде министърът на земеделието и храните Кирил Вътев. В деветото издание на тройния мегафорум участват 580 изложители от 16 държави. 


За четвъртото тримесечие на 2023 г.: Срив в цената на зърно и торове, скок на зеленчуци, свинско и яйца 

Индексът на цените на производител в селското стопанство за четвъртото тримесечие на 2023 г. се понижава с 20.5% спрямо същото тримесечие на 2022 г. Причината е спад на индекса на цените на продукцията от растениевъдството с 25.6%, докато при индекса на продукцията от животновъдството се наблюдава повишение с 1.5%, отчитат от Националния статистически институт (НСИ). Спрямо предходната година цените на селскостопанската продукция отбелязват намаление с 19.1%, като в растениевъдството те се понижават с 27.4%, а в животновъдството се увеличават с 16%.

Една легенда се завръща в Пловдив: Smokiе ще пеят в Летния театър 

10 години след изключителното шоу през 2014 г. легендарната рок банда Smokie се завръща отново в Пловдив на 28 юни в Летен театър Пловдив. Това е група, която има разпродадени турнета и достига рекордни продажби през цели четири десетилетия - 70-те, 80-те, 90-те и днес.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
6 коментара
Alla

Alla

20.02.2024 | 01:49

Горещи момичета ви очакват на - - - - Sexy18.pw

Отговори
0 0
Фирмите

Фирмите

20.02.2024 | 00:23

Минават метър защото и те са от клуб ЕСЕС!

Отговори
0 0
Що да не

Що да не

19.02.2024 | 23:38

С гербаджийски фирми толкова.

Отговори
4 0
rtyrty

rtyrty

19.02.2024 | 23:32

Шокиран съм, наскоро научих, че 90% от хората са заразени с пapa.зити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си:~----- https://shout.to/testa

Отговори
0 2
Фирма

Фирма

19.02.2024 | 21:53

Минават метър за закъснението на ремонти защото нямаме кмет с екип а неудачно с нагаждачи калинки

Отговори
11 0
Фирма2

Фирма2

19.02.2024 | 21:55

А ясно,неудачник кмет с продажни калинки

Отговори
7 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?