Следвайте ни

Четете в "Марица": Пловдив е първият град с болница за COVID-19

viber icon

Вестникът на България, вестникът на Тракия, вестникът на Пловдив. Само с "Марица" може да изпиете две съботни кафета, наслаждавайки се на всички градски новини, интересни интервюта, анализи, клюки. Ето анонсите, останалото ви чака на сергиите.

 

„Св. Мина“ става специализирана болница за COVID-19


Общинската болница „Света Мина“ вече ще лекува само  пациенти с коронавирус. Тя  ще бъде поетапно преобразувана до седмица и в нея ще бъдат настанявани среднотежки случаи, обяви вчера областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Първото трансформирано отделение ще бъде вътрешното, след това хирургичното, обясни директорът на клиниката проф. Петър Петров. Кардиологията пък ще бъде пребазирана в сградата на болницата на ул. "Весела". Тя ще функционира заедно с акушерство и гинекология.


Строителят на "Тракия" прописа стихове за вируса


Един от най-динамичните райони на града - „Тракия” стана на 50 години. Наричат го „най-младия квартал на Пловдив”. По идеята за създаването му екипът на арх. Иван Попов започва да работи още през 1968 година. През 1970-а основният проект, по който ще започне работата, вече е готов.

Георги Тошев е работил на различни ръководни длъжности в бившето Строително-монтажно управление. Преживял е перипетиите по строежа на Братската могила и първата копка на ЖР „Тракия”. Сега е на 75 години и се е отдал на ученическата си страст - поезията. Автор е на три стихосбирки.


Общината отчуждава десетки имоти за новите проекти


Общината води тежка битка за отчуждаване на десетки имоти за нова инфраструктура или разширяване на реконструирани булеварди. Това стана ясно от отчета за последната година на дирекциите „Устройство на територията“ и „Управление на общинска собственост“, представен от ресорния зам.-кмет  арх. Невена Балчева и главния архитект Димитър Ахрянов. 


Американка поби трибагреника на къщата си в Орегон


Българският трибагреник се вее редом с американското знаме на  една къща в американския щат Орегон. Той бе поставен на фасадата и  през 2004  година и ще остане там, докато  къщата има обитатели. Ще го пази сестрата на пилота от Втората световна война лейтенант Дейвид Кингсли ​- докато е жива.

Това обеща сестрата на американския летец, когато преди 16 години дойде заедно със съпруга си в състава на официална американска делегация в средногорското село Сухозем, за да участва в церемония за откриване на паметника на загиналия й брат.

 

плюс една изповед

 


Пеех в кабаретата на Париж, но след 15 дни в кома загубих гласа и хванах четката


Интервю с френския художник от Видин  Лъчезар Ошавков

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

saad

saad

07.11.2020 | 08:20

Започнете да работите у дома с Google! Това е най-добрата работа, която съм имал. Миналата сряда получих чисто ново BMW, откакто получих чек за $ 6474 през това - 4 седмици преди. Започнах това преди 8 месеца и веднага донесох вкъщи поне 77 долара на час. Работя чрез тази връзка, отидете в началния раздел за повече подробности.===>>>.www.Selfmax5.com

Отговори
2 1
Здравка

Здравка

07.11.2020 | 07:43

То това отдавна не е болница. Ще хвърлят хорицата да мрат и ще усвояват за нови басейни на покрива. Ужас

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?