1553

Четете в "Марица": Пловдив е кошчето за боклук на родопски села

Любопитни и интересни четива  ще намерите в новия брой на Марица Уикенд. За това говорят и акцентите:

 

Пловдивчанин брои 10 млн. евро за имот на Епстийн

Пловдивският бизнесмен Георги Тучев, собственик на компаниите "Бачково" и "Готмар", е купил имот в една от най-луксозните части на Париж, който е принадлежал на скандалния американски мултимилионер Джефри Епстийн, съобщи "Блумбърг". Самият Тучев от няколко години не живее в България. 

Сделката е за ​около 10 млн. евро и включва два съединени апартамента на централния бул. "Фош" във френската столица. Имотът е с обща площ 685 кв.м, като в него има още студио и малък апартамент на последния етаж на сградата, намираща се на по-малко от километър от Триумфалната арка. 

 


25 семейства не могат да влязат в платени от тях апартаменти

25 семейства от Пловдив се оплакаха, че са жертва на измама от строителна фирма. Според потърпевшите, те чакат вече втора година да влязат във вече платените от тях жилища. Става дума за новостроящата се кооперация на ул. „Сочи“ №2 и №4, която е в активите на строителния предприемач Илия Матаков.

Потърпевшите твърдят, че строителството на кооперацията е трябвало да бъде завършено в края на 2020 г., но сроковете не са спазени и те не могат да ползват жилищата си, при положение че са ги платили. Някои са превели цялата сума, а други - 90% от цената.

 


Жители на родопските села си хвърлят боклука в Пловдив

Жители на села от Родопската яка си хвърлят боклука в Пловдив, влизайки в града. Това заяви възмутеният градоначалник Здравко Димитров при представянето на закупените нови осем многофункционални машини за общинското предприятие "Чистота". Те са закупени по проект на Община Пловдив и със средства от 40-милионния заем. В автопарка влизат нови миячни, метачни и сметосъбиращи машини.

 


Прозрачни риби от Антарктида ще плуват в Природонаучния в Пловдив

Живи риби от акваторията на нашия залив в Антарктида, сред които и уникалната ледена риба, ще плуват догодина в Природонаучния музей в Пловдив.

Те ще бъдат пренесени до България от Антарктида в специални аквариуми с нашия военен научноизследователски кораб "Св. св. Кирил и Методий", който се включва за пръв път в  31-вата българска антарктическа експедиция, което я прави историческа.

Рибите ще живеят в аквариуми в пловдивския музей, където за тях ще се поддържа нужната постоянна температура от около 0 градуса, комфортна за тези организми.  

 


Повелителят на папагалите "откраднал" занаята от аржентинец

Бургазлията Калоян Явашев е доста пъстра личност - точно като 26-те папагала, с които живее. Той е един от най-атрактивните участници в „България търси талант” и е автор на двете весели книги „Дневникът на един татко звероукротител” и „Апокалипсис сега с деца”. Калоян е единственият у нас дресьор на папагали. Учил и крал занаят от аржентински дресьор в Испания преди повече от 20 години.

Птиците му карат тротинетки, познават цифрите и участват в сложни задачи. Баща е на три деца. Те така са свикнали с дресираните му папагали, че когато отидат в зоологическа градина, очакват жирафът да подкара тротинетка. Шоуто с папагали на Калоян редовно събира големи публики в пловдивските молове.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Добре де, а за боклука в общината

Добре де, а за боклука в общината

03.12.2022 | 06:27

ще чакаме изборите ли?

Отговори
1 0
Бързо

Бързо

02.12.2022 | 23:15

Кмете сложи такса влизане в града на коли на селяни и софиянци Писна ни

Отговори
1 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?