Следвайте ни

Четете в "Марица": Топ 7 на конспиративните теории за коронавируса 

viber icon

Пловдив №2 по заразени след София, шестима са медици

Пловдив продължава да е най-опасният град за медиците в разгара на епидемията от коронавирус. Градът се утвърди и на второ място по брой заразени след столицата.

Докараха от Карлово военен с коронавирус

Карловец с коронавирус бе транспортиран вчера в болница "Пълмед". 49-годишният мъж е в тежко състояние с пневмония и дихателна недостатъчност. Заради необходимостта да бъде поставен под обдишване с респиратор той бе преместен за лечение в Пловдив, съобщи управителят на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ д-р Христо Пелев. 

Да се праща SMS, когато се излиза от дома

При всяко излизане от дома да изпращаме SMS къде и с каква цел отиваме. Това е следващата мярка, която засега все още само се обсъжда от Националния оперативен щаб, след като вече се въведе ограничение на придвижването между градовете. 

Пловдивско училище въведе родителски срещи с видеовръзка

Родителски срещи с видео конферентна връзка започна ОУ „Алеко Константинов”. До момента от 24 паралелки в училището само в една имаше отсъстващи, по уважителни причини, разказа директорът Красимир Ангелов. 

Насред епидемията се задава и недостиг на кръв   

Кръводарителите и в Пазарджик, както и в цялата страна, са намалели значително след препоръките за изолация за предпазване от новия коронавирус. От Министерството на здравеопазването и от Националния център по трансфузионна хематология алармираха за очаквания проблем и разпространиха тревожни призиви за даряване на кръв. 

Мерките за вируса изчистиха въздуха в Европа  

Ограничителните мерки, въведени в големите градове в Европа заради новия коронавирус, са довели до по-ниски нива на замърсяване на въздуха, съобщава Ройтерс. 

ЕС ще закъса за сезонни работници

Затварянето на границите в ЕС ще доведе до безпрецедентна криза за работна ръка на Стария континент. Според прогнозите тя ще е най-голяма в Италия и Испания. Двете страни са сред водещите производители на плодове и зеленчуци в Европа и ще усетят най-силно липсата на работна ръка. 

Топ 7 на конспиративните теории за коронавируса 

Зададе ли се световна драма, и веднага плъзват конспиративни теории. Хората си падат по тях, защото им дават шанс да развихрят с пълна сила въображението си. Понякога версиите съвпадат с „дълбоко скритите от обществото тайни“, друг път стигат до границата на налудничавостта. Последните са чест повод на спорове, но и на смях. Смехотерапията обаче помага даже и срещу коронавируса. Затова и подбрахме едни от най-странните хипотези за появата на COVID-19. 

Ясни са новите дати за Игрите в Токио

Организаторите на Олимпийските игри в Токио и Международният олимпийски комитет са постигнали споразумение за датите, на които ще бъде проведени Игрите. Олимпиадата в Страната на изгряващото слънце трябваше да се състои това лято от 24 юли до 9 август, но заради пандемията от коронавируса COVID-19 бяха отложени за следващата година.

Фолк дивите се вдетиниха

В дните на карантина и социална самоизолация фолк дивите намериха начин да прогонят скуката и липсата на препълнените клубове и зали с почитатели. Много от тях продължават активно да общуват със своите фенове посредством социалните мрежи, както и да се забавляват, присъединявайки се към различни онлайн предизвикателства.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?