2374

Четете в "Марица": Плащаме ток и вода с ваучерите от шефа

Новата седмица пристига с нов и много интересен брой на вестник "Марица". Убедетете се от акцентите:

Трябва ли да има референдум по въпроса със Северна Македония. Брюксел да ни е гарант, че Скопие ще спазва правилата, това призова в интервю за "Марица" историкът доц. Стефан Дечев. 

Плащаме ток и вода с ваучерите от шефа

С ваучерите за храна от работодателя ще можем да плащаме и битови сметки – ток, вода, парно. С тях ще купуваме също и билети за театър, кино или друго развлекателно мероприятие. Принципното съгласие за новата мярка вече е постигнато в коалицията, очаква се обаче тя да влезе в сила най-рано през юли, когато мине актуализацията на държавния бюджет. 

Армията се топи, военните се ширят в центъра 

Пловдив, затиснат като в менгеме в тесния периметър от 102 кв. километра, изпитва все по-осезаем дефицит на зелени площи, места за отдих, спортни и детски площадки.  Най-големите плацове от асфалт и бетон се ширят в квартал „Гладно поле”, който отдавна е станал част от широкия център на Пловдив. Огромният имот е зает  от военна база, построена  в средата на миналия век.

Държавата загуби окончателно перона на летище Пловдив

Държавата загуби окончателно в съда битката за собствеността на перона на летище Пловдив. Теренът е апортиран в капитала на създаденото през 1995 г. дружество "Летище Пловдив" АД. В него с дялове влизат държавното  ЕООД „Летище Пловдив“ и инвестиционен фонд „Тракия“. 

Три държави си мерят фойерверките в Панагюрище

Чужденци от три държави ще се представят в Международния фестивал по фойерверки, който ще се проведе в Панагюрище. Представителите на Германия, Полша и Норвегия ще покажат изкуството си от светлини в небето съответно на 10, 11 и 12 юни. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?