Следвайте ни

Четете в "Марица": Писател: Убийството от свой не накърнява величието на Ботев

viber icon

Убийството от свой не накърнява величието и подвига на Ботев. Това казва в интервю за деня на Ботев и загиналите за свободата ни писателят Илия Луканов. Той проучва ботевата чета над 60 години. 

"Индра" на съд, ако е-системата в рейсовете не заработи. Такъв ултиматум постави на испанската фирма кметът Здравко Димитров. 

Живот на село - с кръчма, но без аптека! Все повече млади хора са готови да напуснат града и да започнат здравословен живот на село. Възможно ли е обаче да отглеждат децата си там, където няма забавачка, училище  и лекарски кабинет?

„Гладно поле“ ще има нова детска градина след 290 дни. Забавачката на ул. "Богомил" ще е с два корпуса, уютни стаи, физкултурен салон и басейн. Градежът стартира с водосвет. 

Таха Рахман вдига 3 кули от бетон и зеленина в парка до хотел „Санкт Петербург“. Сградите са копие на "Вертикалната гора" в Милано на архитекта Стефано Боери, но едва ли ще постигнат същия еко ефект, скептични са в пловдивската архитектурна гилдия. 

„Писах нещо, ама не е вярно.” С такова съмнение излязоха зрелостници от матурата по български език и литература. Много от тях съвсем отказаха да разсъждават по темата от последната 41. задача - „Човекът и неговите съмнения” по разказа на Елин Пелин  „Чорба от греховете на отец Никодим”. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?