1553

Четете в "Марица": Пенсиите скачат и без редовно правителство

"Марица" продължава силната седмица с нов интересен брой. Дори само акцентите ще ви убедят, че е задължително четиво, с което да стартирате деня:

 

Пенсиите скачат и без редовно правителство

Пенсиите ще се актуализират с 12% от 1 юли 2023 г. автоматично според сега действащия механизъм в Кодекса за социално осигуряване. И това ще се случи независимо дали има редовно правителство. Това стана ясно от изказване на служебния министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров в телевизионно интервю. От началото на новата година например линията на бедност ще се повиши с 22% и ще стане 504 лв. Това автоматично ще повиши с 22% и всички социални помощи, обвързани с нея.

 

94-ма начело с Георги Стаменов обгрижват район „Централен”

Район „Централен”, в който по постоянен адрес към днешна дата са регистрирани 81 618 души, се счита за един от най-тежките за управление и доскоро за най-голям в Пловдив. Населението  на "Централен" към днешна дата дори е по-голямо от всеки средностатистически  областен град. За сравнение - според последното преброяване Пазарджик има 74 950 жители. В последно време обаче „Южен”, който масово се застроява към Родопите, започна трайно да изпреварва „Централен” по броя на обитателите.

 

Млади фермери могат да получат до 49 000 лева помощ

Стартира поредният прием по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски производители“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Бюджетът, определен по процедурата, е в размер на близо 30 млн. лева, като около 49 хил. лева е помощта, която може да получи един млад фермер. Целта е млади земеделци да бъдат подпомогнати в проектите им, чрез които ще се подобри цялостната дейност и конкурентоспособност на стопанствата на фермерите.

 

Превърнаха горичката до гара „Тракия” в сметище

Горичк​ата до жп гара „Тракия” е превърната в сметище и се съсипва, алармираха  читатели на „Марица”, които живеят в отсрещния блок.  Зелените площи не се създават за една година, в района се цени всяко зелено пространство и е недопустимо да се изхвърлят отпадъци между дърветата, коментира възмутено Петя Урумова. Тя допълни, че почти всеки ден вижда как в горичката се пренасят чували с боклук и се стоварват стари гуми.   

 

Има реален шанс за правителство само с мандат на „Промяната“

казва в интервю за "Марица" Мартин Димитров, депутат от ДБ. Готви се „сватбарски“ бюджет, а той е опасен за държавата, предупреди още шефът на Икономическа комисия.

 

Любима класна събра 140 ученици за 90-ия си рожден ден

Доайенът на пловдивските учители Достена Пиргова покани 140 свои ученици от всички випуски, на които е била класен ръководител, за да отпразнува с тях 90-ия си рожден ден. Емблематичната преподавателка по история от гимназия СУ „Константин Кирил Философ“ беше посрещната с „Клас, стани! Клас, мирно!“. Сред гостите бяха ученички от първия й випуск, които си спомниха за крехкото 23-годишно момиче, предало им любовта към историята и знанието, както и представители на последният  випуск.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
до Докога

до Докога

08.11.2022 | 11:01

Българските политици са си осигурили високи доходи със закони. Работникът и пенсионерът да му мислят как седи живее в такова държава с крадливи политици

Отговори
1 0
Докога ще сме най-бедните европейци

Докога ще сме най-бедните европейци

08.11.2022 | 10:55

Докога ще сме на дъното на Европа по доходи.

Отговори
1 0
До средата догодина всичко ще скочи двойно

До средата догодина всичко ще скочи двойно

08.11.2022 | 10:52

Смешници крадци гъзолизници продажници това са българските политици. Направиха цените на всичко по-високи от европейските а пенсиите кога ще станет европейски.

Отговори
1 0
Ванеса

Ванеса

07.11.2022 | 23:58

Ще дадете жълти стотинки , но ще го говорите цяла година !

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?