1553

Четете в "Марица": Пътуваме в чужбина при близки, Гърция и Турция са хит

Вестник "Марица" ще ви зарадва и в сряда с безкрайно интересен брой, в който ще намерите най-интересните новини, коментари, анализи и любопитни моменти. Акцентите:

 

Все по-често пътуваме в чужбина при близки, не разчитаме на туроператори                          

Българите почиват все повече и пътуват активно, като отново Турция и Гърция са предпочитани дестинации. Повечето ни сънародници вече сами си организират екскурзиите, без да разчитат на туроператори. Това сочат данните на НСИ за първото тримесечие на 2024 г. Всеки шести нашенец е почивал някъде в този период. От януари до края на март общо 1 068 500 български граждани са го ударили на туризъм.

 

Не само Украйна, но и Европа може да се окаже заложник на Белия дом                                               

казва Елена Поптодорова в интервю пред „Марица“. И още акценти от интервюто: Путин се движи във войната от хазартната максима "Победителят взема всичко"; Ловки партии настояват за реформиране на ЕС, но за сметка на идеята за свободна и единна Европа; 

 

Вандали гърмят с въздушна пушка по градски автобус                                           

Странично стъкло на автобус по линия номер 9 на градския транспорт беше потрошено при стрелба с въздушна пушка около 19 часа в понеделник в микрорайон А 12 в “Тракия”. За поредния вандалски акт съобщи за "Марица" Костадин Тотков, организатор във фирма “Автобусни превози - Пловдив”. За късмет няма пострадали.

 

Шест селища в община "Марица" ще имат нови улици                                                          

Кметът Димитър Иванов направи първа копка на обновяване на пътната мрежа в шест селища в община "Марица". Той даде старт на реконструкцията и рехабилитацията на улица в Граф Игнатиево заедно с кмета на селото Нестор Чочев. Ремонти ще има и в Динк, Желязново, Крислово, Калековец и Войводиново.

 

Пазарът на имоти у нас е далеч от прегряване            

"В момента у нас няма нов кредитен бум, но има съживяване на определени сегменти. Българската икономика работи и догонва по-развитите икономики в Европа. Освен с капитала на големите бизнес играчи това става частично с кредити. Погледнат от този ъгъл, ипотечният сектор ​- особено в големите градове - стигна точка на прегряване. А динамиката му се поддържа от пазара на недвижими имоти." Това коментира пред „Марица“ банкерът Левон Хампарцумян.

 

Необитаемите жилища в блоковете спъват санирането                         

Апартаментите, които стоят под ключ се превръщат в голям препъникамък за останалите съседи в блоковете, при опитите им да се включат в програмата за санирането с европари. Търсенето на възможни решения на този казус пък са голямо предизвикателство.  

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?