4020

Четете в "Марица": Патриархът ще се справи с натиска от Босфора или Москва

Вижте акцентите в новия брой на в. "Марица"

Зам.-кметът Темелков се стяга за министър
Кметът на Пловдив Костадин Димитров спешно трябва да попълва екипа си, ако неговият заместник Владимир Темелков стане министър. Това ще стане ясно още в сряда, когато номинираният за премиер от ГЕРБ Росен Желязков ще представи проектосъстава на кабинета си в парламента. Темелков присъства в него като министър на електронното управление.

Скок на хляба няма да има, отменят тавана от 15% надценка
Дефицит и скок на хляба няма да има , а таванът от 15 % търговска надценка пада. Това съобщи за „Марица“ Мариана Кукушева - председател на Федерацията на хлебарите и сладкарите в България. Очаква се решението да бъде публично оповестено, след като се сформират комисии в новия парламент и се гласуват промените.  

Патриархът ще се справи с натиска от Босфора или Москва - интервю с проф. Димитър Попмаринов, богослов

Учител кандидатства в Медицинския заедно със своите ученици
Учител по химия се яви на приемния изпит в Медицинския университет редом със своите ученици. Години наред се е вълнувал отвън как ще се представят. А днес заедно с тях влезе в изпитните зали и решава модулите по биология и химия. „Нормална трудност. Напълно постижимо ниво за кандидат-студенти, които са се готвили“, даде оценката си на излизане преподавателят.

Наддаването за пазара в "Столипиново" тръгва от 5500 лева
На сесията в четвъртък градските старейшини ще се опитат да задвижат процедурата по отдаването под наем на пазара в "Столипиново". Срокът, за който ще се търси наемател, е 10-годишен, чрез провеждане на публичен търг с явно наддаване. Недвижимият имот, публична общинска собственост, се намира в район "Източен" на ул. "Батак" 59, на терен с обща площ 4412 кв. м. 

Пловдивски биофермери отглеждат древното растение облепиха
Експериментално насаждение с малко популярното растение в България облепиха имат в стопанството си в калояновското село Главатар биофермерите Иван и Христо Бакалови (баща и син). Като начало са насадили няколко декара, с тенденция да ги увеличат. Основната им дейност е биологично производство на малини и къпини, които се простират на близо 1000 декара. От тази година залагат и на пипер и тиквички. Цялата плодова продукция е ориентирана за експорт в ЕС. 

Smokie развяха БГ знаме в Пловдив, взриви публиката
Над 2000 души аплодираха легендарната група Smokie в Летния театър. Любимата на малки и големи група изпълни най-големите си хитове пред пловдивската публика. Музикантите допринесоха за доброто им настроение, а това бе видимо с просто око

 Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 4 оценки
4/5 от 4 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?