Следвайте ни

Четете в "Марица": Пътищата на Пловдив светват с още пари от държавата

viber icon

Истинска зимна вихрушка от новини, коментари, любопитни материали ви чакат и в утрешния брой на вестник "Марица". Акцентите ви представяме сега, а десертите ви чакат в самия брой на сергиите. 


Премиерът обеща още пари за Околовръстното

 

Ще получим още пари за Околовръстното шосе. То е в окаян вид и за него бяха предвидени 18 млн. лв. за ремонта в сегашния му габарит. Кабинетът дава и 470 000 лв. за опасните скали в Дряново.

 

Чудото в Пазарджик


 28-годишна бременна жена, която се е заразила с коронавирус в последния триместър на бременността, роди бебе с антитела срещу вируса. Момиченцето идва чрез цезарово сечение на 5 януари в 9.17 часа в Родилно отделение на МБАЛ - Пазарджик. Тежи 2750 г и е с дължина от 46 см.


Народът срещу матурите


Онлайн петиция срещу матурите в 10. клас през тази учебна година се разпространява из социалните мрежи и светкавично събра над 12 000 подписа. Авторите изтъкват, че пропуските са големи и не биха позволили желаното представяне. "От първия локдаун до този момент сме прекарали 5 месеца в електронна среда, като част от материала бе претупан и няма как да бъде взет отново”, пишат организаторите на подписката.

 

Интервюто на броя


Държавата помага на този бизнес, който иска да работи, подчертава в интервю за „Марица” старши икономистът от Института за пазарна икономика Лъчезар Богданов. Той смята, че няма да има ново разсрочване на банковите кредити и необслужването на някои задължения няма да разклати банковата система.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?