71

Четете в "Марица": Пастрокът - насилник №1, децата са най-потърпевши 

Най-интересното от новия брой на "Марица".

 

Истинската власт не е в държавните институции

Това казва в интервю за "Марица" проф. Мария Пиргова. Колко мандата може да изкара сглобката четете в утрешния брой на вестника.

Пастрокът - насилник №1, децата са най-потърпевши 

През последната година случаите на домашно насилие се превърнаха в пандемия. Цифрите са категорични, че само за 12 месеца жертвите на територията на Пловдивско са се удвоили. Статистиката обаче търпи обрат. Вече не жените са основната мишена на насилниците, а децата.

Бивш ММА боец поема спорта в Общината 

Бившият ММА боец Иван Запрянов е единственият кандидат за шеф на отдел „Младежки дейности и спорт” в Община Пловдив. Постът се заемаше от футболната легенда Петър Зехтински, но той подаде оставка. В обявения конкурс за овакантеното място участва и Георги Делов, но той отпадна, защото няма завършено висше образование в областта на спорта, както и нужния стаж на управленска позиция от 4 години. 

Машина на времето връща ученици в Ренесанса

Машина на времето връща гимназисти в XV век, подрежда Леонардо, Рафаело, Джордано Бруно. Свързва ликовете им с най-значимите им постижения, търси дори роднински връзки между гениите. Така десетокласници се потапят в миналото в интерактивния урок „Ренесансовият магьосник Микеланджело“. 

Константин Георгиев цяла седмица на ски в Алпите

Общинският съветник Константин Георгиев бе на ски туризъм в Алпите. Старейшината в местния парламент посети градовете Ливиньо в Италия и ски курорта Сейнт Мориц в страната на часовниците Швейцария. 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?