Следвайте ни

Четете в "Марица": Партиите на протеста играят по свирката на Слави

viber icon

Олимпиадата дойде, чакаме и правителство. Важното е, че утре съботният брой на "Марица" идва като по часовник - цветен, интересен, интелигентен. Акцентите: 

 

Светът е Олимпиада!

С едногодишно закъснение заради ковид пандемията, днес в Токио се откриха 32-те Олимпийските игри. Освен, че ще стискаме палци нашите спортни надежди да се върнат с медали, ние, от престижното българско медийно издание –„Марица“, сме ви подготвили не само спортни, но и други вълнуващи и любопитни четива за уикенда.  Ето и някои от по-интересните акценти:

 

Успехът се срина след уроците онлайн

 

Месеците на обучение онлайн са понижили успеха на учениците, въпреки че не се видяха драстични разлики спрямо предишни години в резултатите от матурите и националните външни оценявания. Според 40% от учителите и близо 60% от директорите знанията на учениците са се влошили по време на дистанционното обучение. Освен от затруднения електронен достъп, това до голяма степен е следствие от понижена мотивация и ангажираност.

 

Сватбите надвиха разводите в пандемията 

На пловдивска почва сватбите нокаутираха разводите, и то в първия рунд, сочи статистиката за първите шест месеца на годината. Любовта възтържествува за сметка на омразата, но е налице тревожна тенденция за увеличение на бракоразводните дела. И пръст в това има пандемията. В месеците след блокадата настъпва взрив от любовни искри и раздели. 

 

Протестърските партии са принудени да играят по свирката на Слави

казва в  интервю за „Марица“ политическият психолог проф. Антоанета Христова.

 

Шест мечки се настаниха на  ул. "Брюксел" в Могилица

Шест мечки са редовни обитателки на улица "Брюксел" в смолянското село Могилица и хората в родопското село са в паника. Улицата представлява 315 метра каменист стръмен сокак в края на населеното място и по нея могат да минават само мулета.

"На улицата живеем вече само 12 души, рядко има деца и внуци, защото ги е страх от мечките, а те вече редовно се разхождат по нашата улица", разказа 72-годишният бай Минчо Андонов.

 

Вълчан Петров изписа божи храм със син, снаха и внучка

Пловдивският художник Вълчан Петров, синът му Петър Вълчанов, снаха му Кристина Грозева и внучката Сибила Петрова станаха герои на една красива християнска приказка, започнала преди 3 години.

Всички те участваха в изографисването на малкия параклис „Свети Илия” в местността Червената ябълка между селата Царичина и Чибаовци. Тези дни окончателно завършеният Божи дом прие стотици вярващи за празника на пророк Илия.

 

Бохемът, който изповяда лицата на Пловдив

Той е непоправим бохем и ревностен филибелия. Нещо като жива емблема на Стария град, в чиито култови заведения има запазено място.

Неизменно с цигара в ръка и тънка усмивка. За него изкуствоведката Светла Москова казва, че калдъръмът познава стъпките му и може да върви със затворени очи от  Хисаркапия до църквата "Свети свети Константин и Елена" и Етнографския музей. А вие познахте ли кой е този бохем?

Естествено - Здравко Гълъбов, един от доайените на журналистическата гилдия в Пловдив. В петък, 23 юли, той навърши 75 години, половин век от които е посветил на любимата професия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?