1553

Четете в „Марица“: Парно, газ и пелети бъркат най-сериозно в джоба тази зима

Вестник "Марица" ви очаква на пазара и утре сутринта, като няма да изневери на традиционния висок стил. Акцентите:

 

 

Пловдив може да спести 70% от парите за осветление
Пловдив може да спести две трети от разходите за улично осветление, ако в целия град се поставят LED осветители. Това вече се случи в районите "Южен" и "Централен", където за месец бяха подменени 1913 лампи.

 

Парно, газ и пелети бъркат най-сериозно в джоба тази зима
Новият отоплителен сезон вече чука на вратата, а продължаващата енергийна криза отново извади на дневен ред темата кой вариант за топлото ще натовари най-малко семейния бюджет. Експертите и политиците още от началото на лятото говорят за "тежка зима", което логично успя да изплаши голяма част от родните потребители. Затова още през августовските жеги въпросът за отоплението през зимата е актуален.

 

Трябва да определим кои са енергийно бедни и как да ги компенсираме

– интервю с енергийния експерт Иван Хиновски

 

Ремонтът на бул. „Хаджи Димитър” стартира до седмици
Община Пловдив е подписала договора за реконструкция на бул. „Хаджи Димитър”, показва справка на "Марица" в АОП. Припомняме, че ремонтът ще се прави от консорциум между две столични фирми, които за пръв път ще работят под тепетата - „Вейл конструкции” и „София Асфалт”.

 

Пловдивчани кътат поне 6000 незаконни пушкала
Незаконните оръжия се оказаха истински препъникамък за полицаите. Ретроспективен поглед върху убийствата с огнестрелни пушкала през последните няколко години сочи, че над 90% от тях са извършени с нерегистрирани такива. Веднага идват въпросите откъде и по какъв начин въоръжените се сдобиват с тях и минават между капките, що се отнася до полицейския контрол.

 

Брокери менте въртят измами със земеделски земи
Фалшиви обяви и брокери менте са плъзнали на пазара на земи, предупреждават изпатили. Напоследък зачестяват оферти за несъществуващи имоти или за прекалено много и бързи пари от продажбата на наследствени ниви. Често зад подобни опити за измама на прекалено доверчиви граждани стоят фалшиви посредници, които се представят за служители на утвърдени компании в сектора, без да представляват никого, освен себе си.

 

Добивът на пшеницата с 13% по-нисък, а цената - с 82% ръст
Към 27 юли 2022 г. средните изкупни цени на пшеницата (хлебна и фуражна) и ечемик за страната бележат леко повишение в рамките на 0,2% - 0,7% на седмична база. Същевременно царевицата, рапицата и слънчогледът поевтиняват с между 1,7% и 4,3%. За сметка на това на годишна база увеличението на основните зърнени и маслодайни култури е драстично.

 

Пловдивчани си отядоха на ашуре
Ритуалът “сема” оживя пред пловдивчани в изпълнение на единствения дервиш в България Васко Тосев. Представители на всички етноси се събраха пред Джумая джамия в центъра на града, за да честват заедно Деня на ашурето. Това е ден на толерантността, сподели областният управител Ангел Стоев и напомни за идеята на Левски за чиста и свята република с място за всички.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

09.08.2022 | 06:28

и за храна

Отговори
1 0
ММ да

ММ да

08.08.2022 | 22:20

Пловдив може и 100% от парите за осветление да спести ...

Отговори
0 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?