2374

Четете в "Марица": Парламент без стабилно мнозинство  не се занимава с Изборен кодекс и бюджет

В утрешния брой на вестник "Марица" очаквайте тези и много други интересни авторски теми и разработки:

Бърза писта за сигналите на граждани до Общината  

Община Пловдив въвежда нов режим за отработване на сигналите на граждани, за да се гарантира по-бърза и адекватна реакция. Създават се екипи за проверка, за да се намали времето за конкретни действия по всеки случай. Ще се засили координацията между служителите от Общинския инспекторат и съответното районно кметство, където е подаден сигналът. Целта е по-бързо да се реагира на възникналите нередности. 

Пешеходци лавират между багери и автобуси на автогара „Родопи”   

Пълна лудница цари около автогара „Родопи”, където в момента кипи офанзивата по строителство на пробива под жп ареала. Пешеходците  се провират между автобусите, багерите и камионите, макар че, преди да  разкопаят пътното платно на ул. „Димитър Талев” и да затворят района, строителите поставиха заграждения и оформиха коридори за  безопасно преминаване на хората.  

Достъпът на коли до автогарата е забранен по ул. „Кукуш”, 

където може да се влезе само на паркинга на „Била”, и откъм ул. „Димитър Талев”, почти веднага след бензиностанцията. Паркингът на автогара „Родопи” се смалил с една трета.

Конфискуват колата за незаконен боклук

Да бъдат конфискувани временно автомобилите на всички, които превозват и изхвърлят незаконно отпадъци. Това предложиха общински кметове по време на среща с прокурорски и полицейски шефове в Пловдив при разискване на темата за нерегламентираните сметища. Според тях това е наболял проблем в цялата област и въпреки мерките, които се предприемат, образуването на такива сметища продължава. 

Основна тема на разговор на срещата бяха престъпността и шофьорите, които сядат друсани и пияни зад волана. Директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов посочи, че само в рамките на две денонощия има образувани 15 бързи производства срещу друсани и пияни шофьори.

Ремонтът на Музикалното се отлага поне до лятото

Ремонтът на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” в Пловдив се отлага най-рано за следващото лято. Това стана ясно, след като се оказа, че нито една фирма не е подала оферта за обявената обществена поръчка. Тя предвиждаше да се увеличи материалната база на училището и да бъдат разкрити още репетиционни и кабинети. Прогнозната цена бе 830 000 лв.

Приложение Имоти 

32 000 жилища в Пловдив стоят необитаеми

"В Пловдив има близо 32 хил. празни жилища, които са вече построени, но стоят под ключ. Една бърза сметка показва, че това е среден по големина град, „добавен“ към вече съществуващия Пловдив, а той стои празен, но с територия, която е вече изградена", алармира арх. Антоанета Топалова, която е специалист по градоустройство. 

В София броя на необитаемите жилища е над 200 000 и тази цифра също расте заради продължаващото строителство, което става все по-интензивно.

Еколози и ландшафтни архитекти са притеснени: „Ако всички тези жилища бъдат населени, това сериозно ще увеличи трафика в града. А размерите на задаващата се екобомба не могат да се предвидят“.

Регион Пловдив посреща зимата с ремонтирана пътна мрежа

Активни ремонтни дейности с екипи и техника, разположени на няколко трасета едновременно. Такова е ежедневието на пътностроителната компания „Европейски пътища“, която е основният изпълнител на текущите ремонти на пътната мрежа в област Пловдив. Въпреки негативните обстоятелства, от „Европейски пътища“ успяха да реализират качествено и в срок всички възложени ремонти на пътища в областта.  

Напълно завършени са вече последните два етапа на Околовръстния път - от Пещерско до Коматевско шосе и отсечката между Пазарджишко и Пещерско шосе. 

Румен Йончев, „Български възход“: Парламент без стабилно мнозинство  не се занимава с Изборен кодекс и бюджет

Нашата позиция беше ясно изразена  - парламент, който не може да излъчи стабилно управление, няма право да пипа Изборния кодекс в каквото и да е отношение. Когато едно Народно събрание има неясна перспектива за живот, то не може да приема закони, които ще възпроизвеждат следващото такова. А за хартиената бюлетина - ние сме твърдо против връщането й. Това заяви за „Марица“ Румен Йончев, председател на ЗНС, част от коалиция „Български възход“. 

Президентът Радев подхожда конструктивно в сложната политическа ситуация, но не и големите партии. Спорът около изборния процес взриви крехкия мир в това Народно събрание. Не може да има ефективен бюджет без мнозинство, което да се ангажира с него, и кабинет, който да го изпълнява, каза още Йончев. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?