Следвайте ни

Четете в "Марица": Паркирането - мисия (не)възможна

viber icon

Паркирането - мисия  (не)възможна 

Има ли паркинг? Този въпрос все по-често задават кандидат-новодомците, решили да купуват жилище в Пловдив. Проблемът с недостига на места за паркиране  ескалира с всяка година най-вече защото броят на колите под тепетата  е нараснал от 60 000 в края на миналия век на близо 200 000 днес.

Боил Банов: Пловдив е град, към който можеш да се пристрастиш

Боил Банов гостува в Пловдив миналия уикенд. Със Здравко Димитров министърът на културата изгледа спектакъла „Глава трета: Жестокият път на сърцето“ в ДК „Борис Христов“. Над 500 зрители се насладиха на спектакъла на световноизвестната хореографка Шарон Еял.Оценката на министъра на културата за представянето на Пловдив като Европейска столица на културата е висока.

Драма със стотачка в данъчното на „Радецки“

В неприятна ситуация попадна пловдивски пенсионер, решил да плати данъчните си задължения към общината. За това разказа пред „Марица“ 72-годишният бивш строител Филчо Димитров. Той е със 100 процента инвалидност, тъй като има проблем със слуха и не чува добре. Не разполага обаче със средства да си купи нов слухов апарат след като старият му се повредил.

Дамите в Пловдив по-бедни и по-безработни от мъжете 

Пловдивчанките са по-нископлатени от мъжете на работното място и за по-дълго време остават без работа. Това става ясно от данните на Националния осигурителен институт за получените обезщетения за безработица. Средно месечно от малко повече от 5700, които получават компенсация, над 3400 са жени. Това означава, че на двама незаети мъже има три безработни представителки на нежния пол.

Бум на туристи през август

Приходите от нощувки в област Пловдив през август 2019 г. достигат 5.5 млн. лв., като от български граждани те са 3.5 млн., а от чужди - 2.0 млн. лева. Това съобщиха от Териториално статистическо бюро Юг. В сравнение с август 2018 г. е регистрирано увеличение на приходите от нощувки като цяло със 17.1%.

Педиатрите от “Уни Хоспитал“ ще прегледат 600 деца        

Педиатрите от МБАЛ "Уни Хоспитал"  ще прегледат през октомври около 600 деца от СУ „Нешо Бончев“, ОУ „Проф. Марин Дринов“ и ОУ „20 април“ - от 1. до 4. клас. Това съобщиха от болницата. Инициативата е част от Годишна програма на община Панагюрище и е съвместна с лечебното заведение.

Полицаи привикваха играчите на детектор 

Желко Петрович приключи авантюрата си в Ботев, но отзвукът от пребиваването му в Коматево става доста силен. Дори във втората му родина - Холандия, обърнаха внимание на ставащото в жълто-черния клуб. Раздялата му с "канарчетата" предизвика шумен отзвук в Холандия, където е работил дълго и от която страна има паспорт. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?