Следвайте ни

Четете в "Марица" - Пандемията ще обедини Европа

viber icon

В утрешния брой на вестник "Марица" можете да прочетете тези и много други авторски теми и разработки:

 

Боядисват яйца онлайн в час по религия

Заради извънредното положение учениците от паралелките по религия в СУ „Константин-Кирил Философ“ ще боядисват деца  - в дома си, споделено с класа онлайн в реално време. Децата ще нашарят своите бораци, а втора видеовръзка през деня ще излъчи победителя от всеки клас, както и големия първенец. СУ „Константин-Кирил Философ“ е сред пловдивските училища с най-много ученици във факултативните групи по православие. 

 

Деца и родители готвят трапеза за хора с увреждания

Деца и родители от първомайското СУ „Проф. д-р Цветан Лазаров“ ще подготвят великденската трапеза на 40 души от Дома за лица с физически увреждания в своя град. Мисията, която сме си поставили, е каквото имаме ние у дома за празника, да осигурим и на тях, казва директорът на училището Чавдар Здравчев.

В учебното заведение има  останали средства от предишни благотворителни инициативи, които ще бъдат предоставени на дома, за да купят с тях там агнешко и салати за празника. 

 

Доц. Светослав Малинов: Пандемията ще обедини Европа  

Тази много тежка криза няма да остане без позитивни последствия за Европа, която е показала, че върви към интеграция само през кризи. Стратегически ЕС се подготвя за по-дълбока интеграция, убеден съм в това, твърди доц.д-р Светослав Малинов, шеф на катедра Политология в Софийския университет, бивш депутат и евродепутат два мандата. 

 

Пазарите възкръснаха 

За търговците и продавачите от пазарите и цветните борси Великден дойде още вчера. Заповедта за тяхното затваряне от днес за неопределен срок на здравния министър Кирил Ананиев неочаквано беше отменена. 

 

 

Отварят бърза писта за родния зарзават до хипермаркетите

Големите търговски вериги, които имат повече от 10 обекта в страната, ще бъдат задължени да предлагат български селскостопански продукти на щандовете си. Това стана ясно вчера след среща на премиера Бойко Борисов, агро министъра Десислава танева и представители на големите търговски вериги в страната. На нея е било договорено създаването на регионални "къси вериги" за доставка на продукцията на българските производители до хипермаркетите. "Пандемията ни принуждава да вземем спешни мерки, да минимизираме загубите, за да оцелеят нашите фермери", ​обясни на извънреден брифинг Танева. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?