Следвайте ни

Четете в „Марица“: Отровен газ, бой и тормоз в междусъседска война

viber icon

Пловдив се пуска в битка за милиони от ЕС

Пловдив има шанс да спечели милиони евро  за инвестиции  в следващия програмен период  на ЕС за  2021 - 2027 г.  Условието  на Европа е общините, които искат да получат безвъзмездна помощ, да подготвят планове за интегрирано развитие, в които да бъдат определени приоритетни зони за подобряване на икономическото, социалното и екологичното състояние.

Преди няколко дни Община Пловдив обяви обществена поръчка за разработка на такъв план, без който няма как да получим финансова помощ.  На избрания екип се дават 500 000 лева, за да проучи в дет​айли и да определи  кои градски зони и обекти имат необходимост от инвестиции, като се предоставя  възможност да се изследват всички сфери на живота. 

Джипита и училища с бързи антигенни тестове за Ковид

Джипита и училища да правят бързи антигенни тестове при съмнения за коронавирус, за да не се чакат по-скъпите и бавни PCR проби. Това ще предложи на Националния оперативен щаб шефът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, за да се намали рискът от бързо разпространение на заразата.

Според него, ако идеята се одобри от здравното министерство, следващата стъпка е бързите тестове да станат задължителни при прием в болница. Резултатите от тях стават ясни до 15-20 минути след взимането на секрет от носа и гърлото, докато за PCR изследванията са нужни минимум 5-6 часа.  

Отровен газ, бой, кражби и тормоз в междусъседска война

Жилищна кооперация на ул. „Братя Търневи“ 3A в Пловдив се тресе от междусъседски скандал, който продължава вече повече от 2 години.

За това алармира пред "Марица" Стоянка Пищялова, която твърди, че е потърпевша и главна мишена на постоянен тормоз от страна на съседите си. Става въпрос за едно семейство на нейния трети етаж и още две на следващия.  Там живеят бивш полицай, бивши земеделци - пенсионери, както и военен летец с детето и жена му.

От своя страна въпросните съседи твърдят, че те са потърпевши от поведението на Стоянка. Пред екипа ни се разигра на живо тежка свада, съпроводена с обиди, клетви и закани. "Да ти изсъхнат ръцете!" и "Свиня долна!" се чуваше от едната страна, а от другата - "Чироз!" и "Шизофреничка!". 

На детска градина вкъщи

Семейства се отказаха от присъствено обучение на децата си в детска градина заради пандемията от коронавирус.  Възможността те да се обучават дистанционно влезе като промяна в Закона за предучилищното и училищното образование, но родителите опитват да избегнат досега с екран, макар и сведен до 20-30 минути. Затова за предучилищна възраст най-удачна алтернатива се оказва самостоятелната форма. 

Единици са децата, които я избраха през тази година, но повече в сравнение с предишни, казва директорката на ДГ „Малкият принц” Анелия Божанова.

Стъпката направили семейства на деца на 5 и 6 г., които са във възрастта за задължително обхващане в подготвителна група. Мотивът е роднина със сериозно заболяване, което го поставя в рискова група. Със спирането на детето от занятия семействата се опитват да намалят възможността заразата да влезе отвън в дома.

Болничният шеф с фалшивата диплома отказа да подаде оставка

Наглостта на болничния мениджър на общинското лечебно заведение във Велинград - д-р Жеко Чешмеджиев, няма граници. След разкритията, че е фалшифицирал дипломата си по Здравен мениджмънт, без която реално той не може да управлява лечебното заведение, както и дипломи на лекари, чрез които болницата незаконно е „източвала“ пари от НЗОК, Чешмеджиев е заявил пред Здравната комисия в Общинския съвет във Велинград, че няма да напусне поста си, разказаха пред "Марица" наши източници. Освен това Чешмеджиев е подал молба до Регионалната здрав

Нашенци в измама за 6 млн. в Германия

Гoдини нaрeд в Брeмeрхaфeн ca били изтoчвaни coциaлни пoмoщи - чрeз бългaрcки грaждaни, прeдcтaвящи фaлшиви трудoви дoгoвoри. Нa coциaлнaтa кaca ca били нaнeceни зaгуби зa нaд 6 милиoнa eврo.

59-гoдишeн мъж e oбвинeн в приcвoявaнeтo нa нaд 6 милиoнa eврo. Прoкурaтурaтa cмятa, чe тoй e измaмил coциaлнaтa кaca в oбщo 724 cлучaя, кaтo e изпoлзвaл зa тeзи измaми бългaрcки мигрaнти.

Зa цeлтa в пeриoдa мeжду 2013 и 2016 г. нa бългaритe срещу заплащане ca били издaвaни oтчacти фaлшиви трудoви дoгoвoри и фалшиви фактури на caмoнaeти лицa.

Смята се, че мигрaнтитe oт Бългaрия, повечето от които не знаели немски, са били  "жeртви и извършитeли".

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

sefi

sefi

15.10.2020 | 04:04

Google непрекъснато плаща от $ 27485 до $ 29658, за да направи снимка в мрежата от вкъщи. Присъединих се към това действие преди 2 месеца и спечелих $ 31547 през първия месец от това действие. Мога да кажа, че животът ми се подобри напълно! Погледнете го какво правя .....www.Selfmax5.com

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?