4232

Четете в "Марица": От вестника на Пловдив до топ 3 на националните медии - "Марица" на Христова възраст

Започнете деня с горещите новини на вестник „Марица“. Ето и част от акцентите: 

 

"Марица" на Христова възраст: от вестника на Пловдив до топ 3 на националните медии  

Днес любимият вестник на пловдивчани празнува знаков рожден ден - достига Христова възраст. Време за равносметка, но и за поглед напред. 

За 33-те години от възраждането си на 3 юни 1991-ва "Марица" извървя впечатляващ път, прескачайки от епохата на хартията в дигиталния свят. И се доказа като един от редките примери на успешна симбиоза на хартиено тяло и електронен вариант. От регионално печатно издание медията ни израсна до един от най-четените национални информационни сайтове. Електронното издание marica.bg трайно присъства в топ 3 с близо два милиона уникални посетители от цялата страна, въпреки огромната конкуренция. В същото време хартиеният ежедневник набляга на анализи и коментари, запазвайки черно на бяло хрониката на цялата голгота на бурните години след демокрацията. 

Класическите медии бяха вкарани в трудна битка в ерата на фалшивите новини и бълващите сензации социални мрежи, особено когато държат на достоверност и обективност. "Марица" влезе в тази надпревара с пълното съзнание, че доверието на читателите е много по-важно от триковете за лесна популярност. Принцип, който отстоява и до днес. 

 

Обявяват Братската могила за паметник на културата

Братската могила, която периодично буни духовете в Пловдив, ще бъде обявена за паметник на културата. Съдбата й подобно на монумента на Альоша, е повод за дискусии, но досега категорично решение няма. Представители на  Националния институт за недвижимо културно наследство вече са извършили оглед на мемориала като стъпка за предоставянето му на статут на културна забележителност след предвидените от закона процедури. Това е станало в присъствието на главния архитект на "Западен" Никола Славчев, съобщи пред "Марица" районният кмет Тони Стойчева.

 

Грехота е държавата да неглижира околовръстния път на Пловдив

Интервю на Валентина Йеремиева с Георги Георгиев, кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС

Моята работа е от позицията на народен представител да лобирам за това Пловдив да получава дължимото 

За нас е отговорен ангажимент да осигурим финансиране за ремонта на Хуманитарната гимназия

Държавата има нужда от някой, който да кара влака, а в момента тя е като ученически автобус

 

 

Три малки формации с шанс да прескочат бариерата, 400 000 още се колебаят

Въпреки че до изборите остават само седем дни, все още огромна част от хората, които традиционно гласуват на избори, се колебаят дали и за кого да гласуват (над 400 хиляди потенциални избиратели). Това показва проучване на Агенция „Медиана" на обществените и политическите нагласи седмица преди изборите, насрочени за 9 юни.

Изследването е проведено в периода 25 май - 1 юни 2024 г. с 990 души (18+ години) чрез пряко стандартизирано интервю и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е изследователски проект на Агенция „Медиана" и е реализирано със собствени средства.

 

Охранител изрита в лицето шофьор пред детето и жена му

Охранител изрита в главата шофьор пред детето и съпругата му. Бруталните сцени са се разиграли на пътя Асеновград - Смолян, малко след село Бачково. Пострадалият пътувал със семейството си с фолксваген към Нареченски бани, където живее майката на съпругата му. Карал с около 40 км/ч, защото пред него имало микробус. Изведнъж усетил удар в лявата част на автомобила. Шофьорът на фолксвагена видял, че до него се е допряло черно ауди. Натиснал спирачките, но другата кола продължила да го притиска надясно. Така потърпевшият спрял вдясно на пътя, а до него и аудито. 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?