4020

Четете в "Марица": От футболното чудо на „Парк де Пренс“ до посмешището на Европа

Започнете деня с горещите новини на вестник „Марица“. Ето и част от акцентите: 

Пловдивски ученик изобрети софтуер, който лови грипа

Пловдивски ученик беше отличен за изобретение, което може да бъде изключително полезно за лекарите. Софтуер за откриване и анализ на симптомите на грип с хардуер за обратна връзка в реално време донесе голямата награда на Стоян Ганчев от Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов" на седмото изложение-конкурс на младежкото техническо творчество в Горна Оряховица. Младият пловдивчанин се открои сред над 170 участници, сред които, освен ученици, имаше студенти и млади бизнесмени.  Стоян Ганчев впечатли изключително много журито и организаторите на събитието. Той получи плакет от Община Горна Оряховица, диплом и премия от 1000 лева за цялостното си представяне.

Камата поръча на кмета и съветниците да бъдат отбор

„Вие сте един отбор, а кметът Костадин Димитров е вашият капитан. Както и в спорта, големите успехи могат да бъдат постигнати само когато сте единни и си помагате“. С тези думи легендата на българския футбол Христо Стоичков се обърна към представители на всички политически групи в Общинския съвет на Пловдив и към екипа на кмета Костадин Димитров дни след встъпването му в длъжност.

Интервю с психиатъра и писател д-р Любомир Канов: Сглобката зави наляво, раздава общите пари и трупа дългове

Посредствени актьори са окупирали политическия ни театър. Хората гласуваха, избирайки този, който е по-малко несимпатичен. Профсъюзното кречетало Ваня Григорова е като младата Цола Драгойчева, заявява Канов.  

От футболното чудо на „Парк де Пренс“ до посмешището на Европа

Всеки има своя любим футболен отбор, идол, мач. Но 17 ноември 1993 г. е най-светлата дата в историята на великата игра у нас. Класирали сме се и друг път по световни финали, но не по сценарий, писан като че ли от холивудски гений. 

В Париж срещу невероятно силен френски тим с гол в последната секунда! Победата с 2:1 на „Парк де Пренс“ преди 30 години ни отвори вратата към най-големия успех на родния футбол - четвъртото място в света на Мондиала в САЩ.

Уви, вместо днес България да излезе отново по улиците и  да почете своите герои, тя ще се пита как успяхме за три десетилетия да стигнем дъното! Някои от титулярите на „Парк де Пренс“ пък направо не смеят да излязат по улиците, че ще ги бият с камъни.

Търсят с конкурс нов главен архитект на Пловдив

Главният архитект на Пловдив  Димитър Ахрянов се раздели вчера с колегите в Общината, тъй като днес му изтича договорът, подписан преди четири години с бившия кмет Здравко Димитров. Арх. Ахрянов не е получил покана от новия градоначалник Костадин Димитров да продължи на същия пост.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Пълна деградация!

Пълна деградация!

17.11.2023 | 07:41

До това водят чалгата, корупцията, Синсити и луксозните м@стии!

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?