Следвайте ни

Четете в "Марица": Опасни кабели дебнат по въздух и земя

viber icon

Той ще пробие облаците над пловдивското небе и ще освети деня ви като пролетно слънце. Истинска ваксина за добро настроение! Диктаторът на новините при ежедневните избори на читателя.

Говорим, разбира се, за новия брой на "Марица". Акцентите:

 

Опасни кабели дебнат по въздух и земя


Стърчащи железа, стари елтабла, строшени тротоарни плочки, разпадащи се фасади и висящи тролейбусни жици допълват списъка с опасните капани, Заради случилото се в столицата градоначалникът Здравко Димитров е разпоредил на районните кметове, администрацията и всички служби, които имат отношение към състоянието на улиците и тротоарите, да съставят карта на опасностите. "Марица" също стартира подобна акция, а в следващите дни очакваме вашите сигнали за всичко, което ви се струва опасно или нередно.

 

Задава се маратон от търгове за паркоместа пред блока                                        

Десетки договори за наем на общински паркоместа в жилищни комплекси изтичат през март и април, след което те ще бъдат отдавани чрез търг. Новата наредба влиза за разглеждане в Общинския съвет на 23 февруари и според нея за местата пред блокове, определени от районните кметства, ще се организира явно наддаване.

 

НАП търси 3,3 милиона от "чистото" ЕАД на Арабаджиеви                                                

Съдът и НАП са по петите и на последната фирма, близка до фамилията Арабаджиеви, макар и в нея нито един от членовете на семейството да няма пряко участие, научи "Марица". Дружеството „Виктория Груп Корпорейшън“ ЕАД е с принципен собственик но регистрираната на Сейшелите „Виктория груп сървисис лимитед“. Заради липсата на пряка връзка с фамилията фирмата често беше определяна като "чистото" им дружество.

 

"Холсим" ще копае в Садово и Раковски                                 

„Холсим кариерни материали Пловдив" АД ще извършва добив на строителни материали и проучвателни дейности в общините Садово и Раковски. Решението е взето на заседание на Министерския съвет.

Както „Марица“ писа, дружеството преустанови всички минно-експлоатационни работи на кариерата в Белащица след серия протести и наказателни постановления за нарушаване на екологичното законодателство.

 

Осем месеца условно за ексшеф, ощетил болницата

Осем месеца условно при тригодишен изпитателен срок получи ексдиректорът на Областната болница в Пазарджик д-р Пенко Кацарски. Присъдата е за ощетяване на лечебното заведение с изплатени, но неизвършени изцяло ремонтни дейности, като лекарят ще трябва да възстанови на дружеството и сумата, с която го е ощетил - 13 689 лева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?