4232

Четете в "Марица": Опасен снус залива училищата, децата го купуват без проблем

Най-интересното в новия брой на в. "Марица":

 

Опасен снус залива училищата, децата го купуват без проблем

Никотиновият „снус“ е новата мания сред децата, алармират родители и педагози. Проблемът не е само в Пловдив, а в цялата страна. Опасните никотинови торбички стават все по-достъпни и са все по-близо до учениците. Никотиновите паучове, по-познати като „снус“, са малки пакетчета, пълни с вещество с високо съдържание на никотин. Използват се като заместител на тютюнопушенето. Тийнейджърите обаче ги употребяват заради опияняващото чувство, което предизвикват.

Проверка на "Марица" показа, че цената за една кутия с 20 торбички е около 10-13 лева, в зависимост от производителя. Никотиновите паучове се продават и на метри от училищата.Васил Тончев, социолог: Проект на президента може да разреши политическата криза 

Разбра се, че кабинетът няма да мине, след като стана ясно, че в ДПС са се отворили сериозни разногласия. Всъщност това е голямата новина – че има разцепление и разнобой между Делян Пеевски и Ахмед Доган. 

Това заяви за „Марица“ известният социолог Васил Тончев. 

 В тази ситуация просто президентът няма как да не излезе на партийната писта, което означава, че ще спечели мнозинство и ще поеме следващата изпълнителна власт. Друг вариант просто няма. Ако се яви със свой проект на избори наесен, може да спечели 60 процента от гласовете, обясни експертът.  

 

Тръгват шефски конкурси за 14 забавачки

Конкурси за директори на 14 детски градини подготвя Община Пловдив. Сред тях са учебни заведения, към които се очаква голям интерес: ДГ „Мирослава“, ДГ „Малина“, ДГ "Мир“, ДГ „Светла“, ДГ „Албена“. В списъка ще са още ДГ „Космонавт“, ДГ „Наталия“, ДГ „Дъга, ДГ „Детелина“, ДГ „Червената шапчица“, ДГ "Перуника", ДГ "Зорница". Има и две детски градини, на чиито директори тепърва предстои да се връчат предизвестия.

Някои от учебните заведения са отдавна с временно изпълняващи длъжността.

 

Дуално обучение вече и в кметството

Графичен дизайн догодина ще се учи дуално не само в печатници и рекламни агенции, но и в кметството на район „Тракия“, Панаира и дори в едно читалище в Садово. 

От следващата учебна година гимназистите от първата дуална паралелка извън професионална гимназия в Пловдив ​- в СУ „Черноризец Храбър“, започват етапа от своето обучение, в който част от занятията са на конкретно работно място.

Наесен ученици от дуалната форма ще се обучават и на работно място в районното кметство на „Тракия“, в пловдивски хотел, в Панаира, в УХТ, в езиков център, дори в естетично студио и в читалище „Христо Смирненски“  в Садово.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?