Следвайте ни

Четете в „Марица“: Общината като барутен погреб от проблеми

viber icon

Общината като барутен погреб от проблеми (ТЕМАТА)


Вместо да подготвя бюджета и капиталовата програма за 2020-а, които да гарантират развитието на Пловдив, екипът на новия кмет Здравко Димитров всеки ден гаси пожари, чиято клечка е драсната от бившия градоначалник Иван Тотев. Още при началния преглед на вече обявените обществени поръчки за два лота на Водния цикъл, транспортния подлез "Модър - Царевец" и изграждането на олимпийския плувен комплекс "Младост", за които имаше и избрани изпълнители, се оказа, че или техническите задания не са изрядни, или за обектите не е осигурено финансиране. Здравко Димитров прояви смелост и спря поръчките, макар мярката никак да не е популярна. 


Как "Индра" стана "нашата" фирма 


Испанците дадоха с 1,3 млн. по-висока оферта за изпълнението на системите за електронно таксуване и онлайн информация в Градския транспорт на Пловдив, но явно са имали други силни аргументи пред администрацията на Иван Тотев, за да получат поръчката за близо 20 млн. Днес резултатите от избора са видими  


Интервю със Светозар Гледачев, финансов анализатор: Спестявайте пари, кризата идва


Ако имате свободни 100 000 лева, какво да направите с тях, къде да ги инвестирате съветва анализаторът.


Пуснаха Райфъла да си чака присъдата на свобода


Скандалният бизнесмен Атанас Червенков ще чака обжалването на присъдата си на свобода, след като търка наровете зад решетките близо 5 години. 


Зам.-кмет: Вече не можем да наказваме децата


Още едно училище и една детска ясла вероятно ще въведат Монтесори педагогиката от следващата учебна година, а в момента се готви и друго школо. Това стана ясно на дискусия, която направи преглед на постигнатото до момента, а на финала  бяха раздадени и свидетелствата на още 35 обучени педагози. На четвъртата година от прилагането на методите на Мария Монтесори под тепетата по тях се обучават вече 1234 деца. 


Вдигат жилищен комплекс за военни, участвали в мисии на НАТО


В ход е мащабен проект, който ще превърне един от символите на Карлово и на България - бившето предприятие „Карловска коприна“, в комплекс, предназначен за военнослужещи, участвали в международни мисии на НАТО.  Проектът предвижда в него освен жилищни сгради и гаражи да има зелени площи, басейни и други спортни съоръжения. 

 


Гориш боклук - 2 г. решетки,  5000 лв. глоба  


Лишаване от свобода до 2 години и глоба в размер от 2000 до 5000 лв - такива драконовски мерки предвиждат промените на Наказателния кодекс в случаи на изгаряне на големи количества отпадъчни масла, всякакви разновидности на нефтопродукти, каучук, пластмаса и текстил. 
 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?