2374

Четете в "Марица": Общината бори проекти за 300 млн. лв.  без бюджет и в криза

В новия брой на вестник "Марица", който ще излезе утре, очаквайте тези и много други интересни авторски теми и разработки:

Продават bTV до изборите

Една от двете най-големи телевизии у нас - bTV, ще има нов собственик до изборите на 2 април, научи "Марица". Според наш източник в напреднали преговори за медията е един от големите ни телекоми А1. В тв средите се говори, че сделката ще бъде обявена всеки момент. За редакцията на телевизията, която сега е до НДК, вече има подготвен нов офис. Нищо чудно да става въпрос за бившите  студия на ТВ7, намиращи се на изхода за Пловдив. Там вече се премести екипът на каналите "Макс спорт", които са собственост на А1.

Разчистват терена за новия мол на Сточна гара

Четири багера и друга строителна техника започнаха да разчистват терена на Сточна гара, където ще се строи мегамолът на южноафриканския фонд за инвестиции NEPI.

Старите сгради на БДЖ, до които преди време имаше дискотеки, са почти разрушени, видя репортер на "Марица".

Финален спринт за мандата: Общината бори проекти за 300 млн. лева  без бюджет и в криза

Амбициозна задача си поставя екипът на пловдивския кмет Здравко Димитров в оставащите месеци до края на мандата. Обявената от градоначалника цел е да се завършат всички  започнати инфраструктурни обекти. Предизвикателството е голямо, особено при положение че отново, както и през 2022-ра,  общините са принудени да карат без одобрения със закон държавен бюджет, а съответно - и без приетите местни бюджети.

През миналата година, поради липса на редовно правителство,  едва в средата на април стана ясно с какви пари ще разполага Община Пловдив  и за кои обекти ще ги харчи. Закъснението през 2023-та се очаква да бъде още по-драстично, тъй като при най-оптимистичен сценарий  правителството би могло да се сформира в края на април - началото на май. Това означава, че изпълнението на местните бюджети ще започне в средата на годината.

Интервю с Михаил Кръстев, анализатор: Сами се провалихме за еврозоната, ще ни струва стотици милиони евро

"Дигитална раница" - всичко за ученика и родителя на едно място

Бележки, отсъствия, седмично разписание и други админинстративни данни за всеки ученик вече са достъпни в платформата "Дигитална раница", но заедно с тях тя събира на едно място и различни електронни образователни ресурси.

"Идеята е цялата информация, вече събрана от МОН, да интегрираме в единен портал, казва Яни Гебеджелиев.  Той е председател на консорциум „Telelink Business Services“, който е разработил платформата „Дигитална раница

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Зико и Олимпийските игри

Зико и Олимпийските игри

22.02.2023 | 23:36

Важно е да участваш

Отговори
0 0
И Язе съм тако

И Язе съм тако

22.02.2023 | 21:50

Абе И яз имам проекти за милиард ама нямам във джоба пукнат лев Нъл така Де

Отговори
3 0
Реалист

Реалист

22.02.2023 | 21:11

Аз съм сигурен че всичко няма да свършат което се започнали защото започнаха с едно общинско дружество и така всичко стана само на документи и на тефтерии става въпрос за екобус много се говореше много а сега нищо говореше са преди изборите преди да стане кмет че ще върнат си възстановят тролейбусите здравко димитров е ходил при батаклиев да изисква документи какво е що е предизборно да обещая че ще възстановят тролеите и само остават обещания обещания а започнатото екобус само на документи май ще съществува и ще си почват пари за не че и заплати ако мислиха наистина да го правят можеха да намерят някой друг лев да закупят 5-6 поне електробуса

Отговори
1 2
Откъде да го съберат тоя някой лев,като всичко глътна прословутия

Откъде да го съберат тоя някой лев,като всичко глътна прословутия

23.02.2023 | 09:09

“Колеж”?И дори и парите не им стигат,ами на траншове ще ги доплащат през следващите години.Без бюджет и пари от държавата който и да беше,не може да реализира всичко наведнъж.Заложиха да угодят на агитките,затова др.преустройствени проблеми в града изостават.

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?