Четете в „Марица“: Обрат в битката за управител на КОЦ - Пловдив

COVID-19 стигна и до Руската гимназия

Заразата с коронавирус стигна и до Руската гимназия в Пловдив. Ученик от 8. И клас на ЕГ „Иван Вазов“ е дал положителна проба за COVID-19. Целият клас ще бъде под карантина за 14 дни, като ще премине на дистанционно обучение. По преценка на здравната инспекция учители засега няма да бъдат карантинирани


Обрат в битката за управител на КОЦ - Пловдив

Крамолите в местната власт в спора за избор на управител на КОЦ-Пловдив доведоха до нов обрат, от който печеливш е новият фаворит за поста доц. Тихомир Дерменджиев. Той е класиран втори в проведения през август конкурс. Администрацията на кмета Здравко Димитров ​настоява за провеждането на нов конкурс след обвиненията, че първият е опорочен. Общинските съветници от ГЕРБ и Кауз​а Пловдив обаче настояват нов управител, дори на временен договор, да бъде гласуван на сесията днес.


 „Здравко Димитров закъснява с реформите“ – интервю с общинския съветник в Пловдив Слави Георгиев


ПИМК с оферта и за стадиона на "Локомотив"

Една от водещите пловдивски компании ПИМК  е кандидат за проектиране и строителство на пловдивския  стадион "Локомотив". Кандидатите имаха право да подават оферти вчера до полунощ.  Търгът е насрочен днес за  14 часа в Община Пловдив. Компанията е сред кандидатите и за строителството на стадион "Христо Ботев".


Отпушиха трафика по ул. "Гладстон"

Колите вече минават без проблеми през кръстовището на ул. "Преслав" и "Гладстон", което дни наред беше затворено. Археологическите разкопки, при които беше намерен античен зид от древен градеж, приключиха в максимално кратки срокове, а строителите са работили дори и през почивните дни.


Брокерите на имоти с най-голям ръст на заплати

Брокерите на недвижими имоти имат най-голямо увеличение на заплатите спрямо другите сектори за периода април-юни 2020.  По икономически сектори изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от 24.1% за „Операции с недвижими имоти“ до 3.4% за „Хотелиерство и ресторантьорство“.


Наследници от 4 кметства си търсят 34 000 дка гори

Наследници от 4 смолянски кметства готвят протести, тъй като от 2003 г. не могат да си върнат 34 536 декара гори. Преди дни няколко от тях излязоха на мирен протест пред кметството в село Могилица. Те настояват да се направи промяна в Закона за възстановяване на собствеността върху горите и земите от горския фонд.


 Всяка четвърта болница не иска да лекува пациенти с COVID-19

Всяка четвърта болница у нас не иска да лекува пациенти с COVID-19, макар че в 54% от лечебните заведения има разкрити инфекциозни отделения. Най-много от признаващите, че няма да се включат в битката срещу коронавируса, са частни болници. Изцяло без негативни нагласи към лечението на пациенти с COVID-19 са единствено областните болници. 


Ферарио Спасов получава 15 бона на месец

Изгоненият от Ботев защитник Иван Бандаловски продължи с шокиращите си разкрития за неуредиците в клуба. Бившият национал останал изумен, когато разбрал, че го гонят. Той съобщи и срещу каква сума се разписва треньорът Ферарио Спасов, по чието предложение Бандата и капитанът Лъчезар Балтанов бяха разкарани. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?