46
Следвайте ни

Четете в "Марица": Новогодишният куверт закова 100 лева

viber icon

Най-интересните новини от Пловдив, България и света ви очакват на страниците на утрешния брой на "Марица". Не го пропускайте!

 

Нов удар по джоба - коледната трапеза поскъпна с 30%

 Доминото с кризите напомпа цените на празничните купони. Българите масово влизат в дългове, за да осигурят тържествата и подаръците в семейството.  

По традиция декември е месецът от годината, в който потреблението на родните домакинства скача до небето, а редица сектори на бизнеса и търговията бележат огромни обороти. Тази Коледа обаче ще счупи рекордите заради доминото от кризи, довели до повсеместен скок на цените. Българите ще платят с до 1/3 повече за празничните трапези в сравнение с миналогодишните празници, показа проверка на "Марица". Като се добавят разходите за подаръци и пътувания, повечето домакинства ще влязат в заеми или ще харчат от спестяванията си, за да осигурят празничните купони по Коледа и Нова година. 

Новогодишният куверт закова 100 лева

Ваканцията за Коледа и Нова година също поскъпна. Цените в туристическия секторн няма как да не са по-високи спрямо миналия зимен сезон, каза Полина Карастоянова, председател на Националния борд по туризъм

Червен таралеж в гащите на опозицията - политически коментар на редактора Васко Вълчев

Коалицията винаги е била неудобно нещо. Даже в белите държави, където политическата класа е от сой, а народът не се води по акъла на андрешковци и антиваксъри. 

Коалиционното управление е като кучешки впряг, в който до хъски може да се наредят болонка и пинчер. От напън за общи усилия на несъвместими партньори вероятно се е родила и поговорката за орела, рака и щуката. Всичко това вече изпитаха на гърба си Кирил Петков и Асен Василев, нагърбили се с мисията да сглобят власт по западен тертип в балканските ширини. Те вероятно ще берат още много ядове, докато се опитват да оправят държавата. Дотук обаче безспорното задно колело на коалицията е Корнелия Нинова. От първия ден след вота на 14 ноември тя упорито лази по нервите на партньорите. Наперилата се като Снежанка след дълъг сън в опозиция соцлидерка вижда около себе си само джуджета. Нищо че БСП едва не се смъкна до пета сила на последния вот и по неволя беше преглътната от партиите на протеста като съюзник. 

Първата задача на кабинета са цените  на тока, има как да бъдат спрени  - интервю с  Владислав Панев от Демократична България"

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?