Следвайте ни

Четете в "Марица": Новите партии заложиха на стари муцуни в Пловдив

viber icon

В утрешния брой на вестник "Марица" очаквайте тези и много други интересни теми и разработки:

Коледните подаръци пристигат догодина                            
Нова драма тресе родителите с наближаването на Рождество. Играчките за децата и други подаръци, поръчани през телефона или компютъра, се бавят и не пристигат.

Новите партии заложиха на стари муцуни в Пловдив                     
Президентът Румен Радев пришпори новите играчи в родната политика, като заяви, че смята да насрочи парламентарните избори за 28 март.  Слави Трифонов, Мая Манолова и Цветан Цветанов вече трескаво подбират кадрите на своите партии за дебюта си на предстоящия вот. На инерцията от протестите разчита и Отровното трио, което също стяга формация. В Пловдив обаче е напът да се случи поговорката за новия бардак със старите труженички.

Под 20 на сто от педагозите ни искат да се ваксинират                   
По-малко от 20 на сто от учителите в Пловдивска област са склонни да се ваксинират срещу коронавирус. Регионалната здравна инспекция прати допитване до училищата. Анкетната форма попълват само тези, които биха се имунизирали.

Започват пробива „Модър-Царевец“ още преди Коледа                             
Строежът на пробива „Модър-Царевец“ може да стартира още до края на тази година. Това стана ясно след среща на кмета Здравко Димитров и ресорния заместник-кмет Пламен Райчев. Двамата направиха преглед на целия набор от документи,като единствено все още се очаква съгласувателно становище от НКЖИ.

Трудови инспектори помогнали на 5989 за работа                                                                   
203 099 безработни са започнали работа от 13 март, когато бяха въведени първите рестрикции заради COVID-19, до момента чрез съдействието на трудовите инспектори от Бюрата по труда. 5989 от тях са от област Пловдив, информират от социалното министерство.

Карловец с най-висшия орден на Испания                                                      
Президентът на Европейската лига за икономическо сътрудничество за Балканите Бранимир Ботев беше отличен с Официалния кръст - най-висшия испански орден “Isabel La Catolica”.

Първомай ще ремонтира пречиствателната с 300 000 лв.                                                   
Около 300 000 лева от предоставените от Министерски съвет 1 020 000 лева на общината ще отидат за ремонт на пречиствателната станция в града. Заради дефектите тя не може от години да бъде предадена на държавата и Общината е заплашена от финансови санкции.    

Още 45 милиона инвестиции в Пловдивско                                        
Пловдивското дружество „Агромил България” АД ще инвестира в ново силозно стопанство за съхранение на стока. Проектът предвижда изграждане на шест силоз​а и лаборатория, в която ще бъдат монтирани автоматични машини за взимане на проби. Проектът е сертифициран от Министерство на икономиката с клас А по Закона за насърчаване на инвестициите.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Батко

Батко

14.12.2020 | 06:17

80 процента от педагозите ги е страх от ваксина? Нищо чудно, че сме страна от третия свят. Сигурно и в магии оше вярват.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?