Четете в "Марица": Новият туристически данък няма да оскъпи нощувките

Новият туристически данък няма да оскъпи нощувките

Вдигането на туристическия данък няма да се отрази на цените на нощувките. В интерес на истината той не е пипан от много години, коментира Тони Симидчиева, хотелиер и ресторантьор. 

По нейни думи, браншът ще понесе увеличението, още повече че средствата от него постъпват в специален фонд, който се изразходва само и единствено за туристическа инфраструктура и реклама. Пловдив трябва да се превърне в още по-добра дестинация, а за това са нужни средства, аргументира се кметът Здравко Димитров.

Намаляват данъка на новите коли, такса смет се вдига  

Нова данъчна политика предприема Община Пловдив, за да има повече средства за инвестиции, за по-чист въздух и по-качествени услуги.  Промените в Наредбата за местните данъци и такси ще бъдат обявени днес на сайта за обществено  обсъждане и ще се разглеждат в Общинския съвет, преди да се гласува бюджетът за 2020 г.  Това съобщиха  вчера кметът Здравко Димитров и неговият заместник по икономиката Илия Кирчев.

Частично с около 10%  се намалява данък МПС за новите коли с екологичен двигател евро 5 и евро 6, които не замърсяват въздуха. Промяната е в коефициента за екологичност.  За останалите автомобили  налогът се запазва и през следващата година.  

Влагат 20 млн. в иновативни класни стаи

20 млн. лева ще бъдат вложени догодина в подобряване на оборудването в училищните кабинети, ако бъде одобрен проектобюджетът за образование. Това обяви министър Красимир Вълчев, който участва в международна конференция „Как да бъдем иновативни в училище”, организирана от Световен образователен форум - България.

Парите обаче не са за смяна на чиновете, а за подобряване на средата с цел прилагане на иновативни подходи. „Трябва да преподредим класната стая в посока изграждане на STEM центрове. Повечето ще са в кабинетите по математика и природни науки. Там имаме най-голям проблем да мотивираме децата”, обясни министърът. 

Прокуратурата проверява решения на ТЕЛК

При едно от експертните решения на лекари от МБАЛ - Пазарджик има данни за нередности. Това съобщи за „Марица“ говорителят на прокуратурата в града Пламен Пантов. ​Свои разследвания са започнали и Окръжната прокуратура, която се самосезира, и Районната - по сигнал на гражданин. ​Двете преписки са обединени.

Проверява се истинността на три ТЕЛК решения. След изготвяне на експертизи ще се прецени на ко​го и дали да се повдигнат обвинения.

„Галакси Инвестмънт Груп“ придоби най-големия терен за жилищно застрояване в София

Пловдивският инвеститор „Галакси Инвестмънт Груп“ придоби най-големия терен за жилищно застрояване на територията на София. Площадката на бившия „Балканкар 6-ти септември“ e 193 дка. Сделката за придобиването й е най-голямата в имотния сектор за 2019 година в столицата.

Мащабният проект на "Галакси Инвестмънт Груп" предвижда реализиране на концепция за модерна смесена многофункционална площ с търговска зона, жилища и офиси. Така инвеститорът връща живота на бившата промишлена зона. Вместо да пустее, тя ще бъде трансформирана в оживен район. Идеята е зоната да се превърне в социален и културен катализатор, който да обогати градското развитие на София.

Пловдив е най-динамично развиващият се пазар на недвижимите имоти в страната

В последните години Пловдив се утвърди като най-динамично развиващия се пазар на недвижимите имоти в страната. Значителните инвестиции, които се реализираха, а и предстоящите такива, превръщат района в притегателен център за развиване на бизнес, за комфортен живот, в атрактивна туристическа дестинация. 

За нас, брокерите, 2019 г. беше една ползотворна година със стабилни цени на имотите. Ще я приключим оптимистично въпреки статистиката на НСИ и данните, които наблюдаваме за първото, второто и третото тримесечия за 2019 г., а именно по-малко сделки спрямо същия период на 2018 г.:

Марица си сверява часовника срещу Динамо Москва

Ще трябва да излъжем Динамо Москва с хитрина, тъй като е ясно, че физически отстъпваме на съперничките си, каза либерото на Марица Жана Тодорова ден преди мача от волейболната Шампионската лига.

Жълто-сините посрещат в Колодрума най-титулувания отбор на континента (11 отличия) довечера от 18.30 часа. Това е двубой между най-добрите в България и Русия е от втория кръг в Група E на волейболната надпревара.

Освен 11-те си титли Динамо има и пет загубени финала. Впечатляващата визитка на рускините включва още 14 шампионски титли на СССР и седем на Русия, четири национални купи на СССР и пет на Русия, както и две суперкупи на Русия. 

Тимът е неизменен първенец на страната си за последните четири сезона. В момента обаче е едва седми във временното класиране в руската Суперлига с актив от две победи и осем точки от общо шест изиграни мача.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?