46

Четете в "Марица" - Новият кмет ще реже много ленти, но ако намери пари

Започнете деня с горещите новини на вестник „Марица“. Ето и част от акцентите: 

Каназирева и "Съюз за Пловдив" се отказаха от участие във вота

Лидерът на "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева се отказа от кметската надпревара. Формацията й няма да излъчи и кандидати за общински съветници. 

"Решението не е лесно, не е и емоционално обаче. През последните месеци във всяко едно интервю, което давах, заявих, че не ми е на всяка цена да се кандидатирам за кмет на Пловдив. След като бях областен управител, ясно си давам сметка за отговорността, която стои пред новия кмет, с оглед състоянието на ​община Пловдив. Този път бях твърдо решила, че ако участвам като кандидат за кмет, то ще бъде със сериозна подкрепа и с шанс за успех", коментира Каназирева. 

Новият кмет ще реже много ленти, но ако намери пари 

Проекти за милиони левове са завещани в наследство на следващата местна власт от кмета Здравко Димитров, който след дълъг размисъл взе окончателно решение да не се бори за втори мандат.  

По силата на приемствеността, каквато важи за всички досегашни управници на Пловдив, новият кмет, както и Общинският съвет ще продължат започнатите обекти, тъй като всеки от тях е важен за града. По-сложен е въпросът дали за всички проекти има пари в бюджета и откъде ще се осигури финансирането.

До края на мандата, кажи-речи за един месец, Здравко Димитров има шанс да пререже лентата само на една улица - на бул. „Хаджи Димитър”.

Борисов с ултиматум към ПП-ДБ за подкрепа на балотажите

 Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че очаква подкрепа от "Продължаваме промяната-Демократична България"  за балотажите на местния вот. И заплаши, че в противен случай може да разтури управляващата сглобка. Борисов каза, че се притеснил от изказване на финансовия министър Асен Василев, че партията му няма да подкрепи кандидата на ГЕРБ Антон Хекимян, ако в София се стигне до втори тур. 

Трябва да се избират повече жени в местната власт  - интервю с Илияна Балабанова - президент на Европейско женско лоби

81% от българите смятат, че ролята на жената е да готви и да е вързана за прахосмукачката 

Цикълът на насилие е такъв, че жертвата започва да мисли, че проблемът е в нея

Всеки ден има по 7 жени и три деца - жертва на домашно насилие в България

Сензори в асансьорите ще алармират при земетресение

Специални сензори, монтирани в асансьорите, могат в реално време да измерват параметрите на току-що започнало земетресение. Иновацията се предлага от международен екип, в който участват учени от БАН, Техническия университет в София, Софийския университет и техни колеги от Индия, Испания, Италия и Турция. С тази разработка страната ни е напът да получи патент за напълно нова универсална система, която е способна да ни защити от всеки произволен земетръс, обясняват от екипа учени.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Розата на ветровете!

Розата на ветровете!

27.09.2023 | 08:18

В Пловдив ситуацията е “Пиша ти писмото ,оти ги нема парите!”отговора е “Пари нема действай”!!Така ,че полужението след управлението на Мариканските скакалци от ГРОБ последните 12 години е много трагично и мираклиите за слава и власт ,като разберат истината ще се хванат за главите от обрания бустан в който влизат!Тези удавници ще разберат ,че са ги качили ба динени кори и падането в клоаката им е предварително гарантирано!

Отговори
1 0
werwer

werwer

27.09.2023 | 00:38

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами:!!! ----- https://marketl.ink/biocom

Отговори
0 0
Пещерняците ли са смешковци??!

Пещерняците ли са смешковци??!

26.09.2023 | 22:52

Щом направиха един слабоумен човек с 50 думи в речника, който мучи , а не говори наместник , защо да не направят и Чернев или Чонов също наместник.

Отговори
5 4
смешковци,

смешковци,

26.09.2023 | 22:33

защо под рекламите за вашия Руси не може да се коментира? Залагам, че Тракиецът ще го отвее като куцо пиле. Всъщност, дори няма да го забележи!

Отговори
3 5
Тони,нещо си в грешка!

Тони,нещо си в грешка!

26.09.2023 | 22:15

Маричката никога не греши!!!! Според анкетката им... Балотаж.....РУСИ ЧЕРНЕВ - ТОДОР ЧОНОВ!!!!!

Отговори
3 1
Тони

Тони

26.09.2023 | 22:04

Ами да,К. Димитров ще режи само ленти на обекти,които никой кмет до сега нямаше смелост да започне заради негативните,които ще събере! Но като станат новия Тотев,а сори К.Димитров ще се снима все едно,че негова е заслугата! И ,,умните,, които ще гласуват за него ще пишат добре,че стана кмет та да оправиш града! А кой си сложи главата в торбата и събра негативи,,простия,,Зико!

Отговори
4 3
Браво Марица

Браво Марица

26.09.2023 | 22:04

Изтрепахте рибата в река Марица От анкетката ви БАЛОТАЖ...Руси Чернев - Тодор Чонов!!!??? ви

Отговори
4 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?