46

Четете в "Марица" - Нови избори ще накажат тези, които пречат за съставяне на кабинет

В поредния топъл ноемврийски ден човек има нужда да се стопли и зареди духовно и да бъде информиран. А за това се погрижихме ние с поредния брой на вестник „Марица“, за което говорят някои от акцентите.

Пловдив с израелска защита срещу кибератаки

Разработена от израелски експерти програма ще пази Община Пловдив и структурните й звена от кибератаки. Защитната система е особено ефикасна срещу популярните напоследък DDoS, или атаки за отказ на услуга. Програмата е подарък към местната администрация от Съюза за стопанска инициатива (ССИ) съвместно с Пловдивския университет.

Пловдив е европейското лице на България

Ако има град в страната, който може заслужено да носи титлата "европейското лице на България", това със сигурност е Пловдив. Той е сред най-старите живи градове на континента, уникален със своя дух и архитектура. В Пловдив отдавна е постигнат умален вариант на европейската толерантност, в която всяка отделна общност съхранява и надгражда своята идентичност. Пловдив обаче е и бързо развиващ се град. А с помощта на европейските ни партньори след влизането на България в ЕС през 2007 година промяната включи на нова, много по-висока  скорост.   Всичко това вдъхнови екипите на вестник „Марица" и "Хермес Медиа"  да посветят десетата, юбилейна изложба от кампанията "Пловдив през годините" на промените, които градът преживя след 1 януари 2007 г.

Дъщеря на бивш зам.-министър с нов бизнес

Дъщерята на бившия зам.-министър на земеделието по времето на Тройната коалиция и депутат от НДСВ Димитър Пейчев - Галина, разраства бизнеса си. Наред с крупната аграрна дейност тя има планове да се ориентира и към туризма.

Дигитална математика - с виртуален приятел вместо линийка в час

Едно виртуално човече вече помага досущ като линийката в часовете по математика в начален етап. И вместо децата да налагат доброто старо помагало върху страниците в тетрадките, за да измерят сантиметрите, негов модерен електронен събрат крачи по екрана на устройствата. След колкото крачки и деления спре, толкова е дълга отсечката. За първи път ОУ „Христо Г. Данов“ в карловското село Розино въвежда дисциплината „Дигитална математика“.

Нови избори ще накажат тези, които пречат за съставяне на кабинет – интервю с Борислав Цеков, председател на Института за модерна политика.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Св Св Хеллоwin

Св Св Хеллоwin

03.11.2022 | 07:07

"Загубихте изборите, затова сега сте ДЛЪЖНИ да участвате в новото правителство, ЛЕГИТИМИРАЙКИ победителя!"

Отговори
3 1
Греко

Греко

02.11.2022 | 22:12

България с принос в демокрацията. Загубилите изборите ще бъдат наказани ако не създадат правителство.

Отговори
6 4
Благодарение на Крадан Мамин Тотю

Благодарение на Крадан Мамин Тотю

02.11.2022 | 21:45

Пловдив е ограбен за 50 г. напред и потънал в заеми , които ще плащат и внуците ни! Гешев няма да е вечен! В затвора ще бъде пречистен тоя нагъл клептоман!

Отговори
9 1
Благодарение на кмета Иван Тотев

Благодарение на кмета Иван Тотев

02.11.2022 | 21:01

Пловдив е европейското лице на България

Отговори
6 8
Жижи

Жижи

02.11.2022 | 20:30

Правителство ще има с участието на ГЕРБ ПП ДПС БСП Възраждане Дб и Възход тогава ще настъпи мир и сговор

Отговори
1 12

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?