Следвайте ни

Четете в "Марица": Нови играчи в бизнеса с обществени поръчки в Пловдив

viber icon

Кара ролс-ройс, а наводнява съседите
Част от циментовата плоча на тавана в пловдивски апартамент рухна, а инцидентът по чудо се размина без пострадали. Причината за голямата беля е теч, появил се преди 6 години. Над апартамента има открита тераса с площ от 120 кв. м. Тя е част от мезонета на бизнесмена Желю Ганчев, чиято фирма в Асеновград произвежда бебешките пюрета със същото име.

Нови играчи в бизнеса с обществени поръчки в Пловдив
Пловдив се готви да приеме рекорден бюджет, а това означава и съответното увеличение на инвестиционната програма. Тя ще нарасне още повече, щом администрацията най-после успее да убеди Общинския съвет, че важните проекти за града не могат да се реализират без нов общински заем. Ако милионите бъдат изтеглени, лъвският пай от тях ще е за изграждане на пътна и социална инфраструктура, което предвещава гореща битка за публичните средства в строителния бранш.

Психолози проучват как се отразява пандемията върху медиците
Как ежедневното изпълнение на професионалния дълг и отговорности на лекарите в COVID отделенията се отразява върху техния живот и преживявания? Това е целта на проучване, което екип от психолози започва под ръководството на проф. Румен Стаматов, преподавател във Варненския свободен университет. Изследването ще бъде проведено най-напред сред персонала на болниците „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“, защото тук са разкрити три COVID отделения - за средно тежки случаи и за пациенти на дихателна реанимация.

Предстои одит в Община Пловдив, проверяваме и висшите училища – интервю с Цветан Цветков, председател на Сметната палата

Пловдив въвежда регламент за дроновете
Пловдив вече е част от паневропейска инициатива за членство в общността на градовете за въздушна градска мобилност - UAM Initiative Cities Community (UIC2). Това стана факт след като кметът Здравко Димитров прие официално отправената покана за присъединяване.

На кръчма само с резервация заради наплива
Зав​еденията в Пловдив ще бъдат с нап​ълно заети 50% от местата, както гласи заповедта на здравния министър. Резервациите са започнали светкавично още в петък вечерта, когато рестартът за 1 март беше потвърден.  Собствениците се надпрев​арват по щури идеи, гост-изпълнители и интересни менюта, за да привлекат купонджиите

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?