1553

Четете в "Марица": Нови драми с трафика на Пловдив

"Марица" се завръща със старта на новата седмица с традиционно силен брой! Акцентите:

 

Нови драми в трафика заради ремонти на Рогошко  и Брезовско шосе

Пред нови предизвикателства в трафика се изправят шофьорите в Пловдив, след като за ремонтите ще се затворят три възлови участъка в града.От следващия понеделник 19 февруари се спира движението на Рогошко шосе при входа в Пловдив заради реконструкцията на пътя. До края на април колите няма да могат да минават от входа  в Пловдив откъм Скутаре и пътен възел Рогош  до паркинга на ПИМК.


Предлагат и Пловдив да направи музей на тоталитарното изкуство 

Музей на тоталитарното изкуство може да бъде създаден  в Пловдив по подобие на софийския. В него ще може да се експонират демонтираните и по чудо оцелели паметници в памет на комунистически дейци, партизани и червеноармейци от епохата  на соца 1944 - 1989 г.

Идеята, лансирана неведнъж в годините на демокрацията, сподели пред „Марица“ областният управител д-р инж. Илия Зюмбилев по повод яростните спорове за Альоша и предложението на общинските съветници от „Продължаваме промяната - Демократична България“ Владимир Славенски и Йоно Чепилски гранитният солдат да бъде преместен в Музея на социалистическото изкуство в столицата.

Кметове на села искат проверки за немарливи строители

Кметове на села край Пловдив искат да бъдат уведомяване за всяко започващо строителство на територията им. Причината е, че сред изпълнителите на нови сгради има много недобросъвестни, които създават проблеми, като трупат боклуци на непозволени места и правят незаконни сметища, разказа кметицата на село Марково Десислава Терзиева. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 5 оценки
5/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Кършияка

Кършияка

12.02.2024 | 08:20

Да затворят всички улици и булеварди по корем ще лазим но пак за ГЕРБ ще гласуваме защото ни пазят от комунистите нищо че и те са комуняги.

Отговори
0 0
Да се виждат от всички сволочите

Да се виждат от всички сволочите

11.02.2024 | 23:04

Глупости! Абсолютно право е момчето, нека се съберат всички комунистически паметници на едно място. И да прожектират филмите за лагерите Белене и т.н

Отговори
3 3
Нещастникът Зюмбюлев

Нещастникът Зюмбюлев

11.02.2024 | 22:08

да ходи да бере зюмбюли! Всичката Мара втасала, та се стигна до музей на сволочите. Да си ги вземе всичко в задния двор и да им се радва, но да не харчи парите на пловдивчани за такива глупости. Ние знаехме, че тоя зюмбюл за нищо не става, но той успя да прикрие тъпотият@си за доста време.

Отговори
6 1
Името няма значение,да речем,че съм Едикойси . 80% мислят така

Името няма значение,да речем,че съм Едикойси . 80% мислят така

12.02.2024 | 00:12

Чудя се, как при наличието на толкова много неотложни проблеми за решаване в интерес на избирателите , тези новоизбрани плъшоци се втурват да харчат бадева народна пара не за друго,а виждате ли за МУЗЕИ на " социалистическото изкуство " ? Пловдивчани,ще си дадем ли историята в ръцете на тези нескопосници? По този начин те показват ,че изобщо не мислят за народа и за историята, а как да угодят на още по-големи от тях нескопосници и слуги на чужди интереси,които без свян и съвест погазват КОНСТИТУЦИЯТА на Р.Б. Голям срам и голям позор !!! Какво бяхме и в какво ни превърнаха тези родоотстъпници и мошмуроци ?

Отговори
3 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?