Следвайте ни

Четете в "Марица": Новата "Марица" надживя 17 правителства

viber icon

Най-интересното от новия брой на вестник "Марица".

Кадрил в Областно пътно - Калев сменя Ташков  


Атанас Ташков е освободен като директор на Областно пътно управление - Пловдив със заповед от вчера. Бившият депутат от ГЕРБ е един от най-приближените на градския лидер на партията Иван Тотев. Интересното е, че на директорския пост засега като и.д. остава Калев, който беше главен инженер в Община Пловдив при управлението на кмета Иван Тотев. 

 

Кадър на УХТ става заместник на министър Бозуков 


Със заповед на премиера Стефан Янев за заместник-министър на земеделието, храните и горите беше назначен Георги Събев. Той е възпитаник на Университета по хранителни технологии в Пловдив, където има диплома за магистър по икономика на хранителната индустрия.

 

Ремонтът на ул. "Даме Груев"  стартира през август


Разширението на ул. „Даме Груев”, за което се говори вече няколко години, ще започне през август. Това са намеренията на фирма „Парсек груп” ЕООД, спечелила обществената поръчка в Община Пловдив за 7,5 млн. лева. 

 

Защо кула може, а такъв атракцион – не

Виенското колело на пл. "Централен" провокира и хора на изкуството в Пловдив да защитят атракционното съоръжение. "Кула може, колело не може, а да не говорим за различните фестове, мези-не мези, капани и сергии", заяви риторично във Фейсбук художникът и куратор Емил Миразчиев.

 

Новата "Марица" - информационен лидер на Южна България


3 юни 1991 г. е знаменателна дата за пловдивчани - след пауза от 106 г. се ражда новият вестник "Марица". Предизвикателството е голямо, Христо Г. Данов е вдигнал летвата много високо. Има удивително съвпадение - първата "Марица" се ражда през 1878 г. заедно с новата българска държава, наследницата се ражда заедно с новата българска демокрация.   

 

Нападателят на Митко с чорапите излиза от ареста


Ресторантьорът от "Капана" Ивайло Дадански, който влезе в сблъсък с продавача на чорапи Митко миналата седмица, излиза от ареста с мярка "парична гаранция" в размер на 5000 лв.

Пловдивската атлетика чака 9 златни от Националното
На поне девет медала се надява пловдивската атлетика от Националния шампионат за мъже и жени (5-6 юни) на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Александра Начева (Ботев) ще се завърне в трапа за дълъг и троен скок след операция. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ако

Ако

03.06.2021 | 00:21

17 донора.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?