Следвайте ни

Четете в „Марица“: Нов завод за 15 млн. лева  отваря в Пловдив

viber icon

В утрешния брой на вестник "Марица" можете да прочетете тези и много други интересни теми. 

Сменяме безплатно левове в евро 6 месеца, после – такса

През първите шест месеца от въвеждане на еврото у нас банките и „Български пощи“ ще обменят безплатно банкноти и монети от левове в евро. През следващите шест месеца обаче те ще имат право да налагат такса за услугата. Без комисион ще обменя единствено БНБ.

Нов завод за 15 млн. лева  отваря в Пловдив

Ново високотехнологично производство на лични предпазни средства стартира в Пловдив. Инвестицията е за 15 милиона лева и вече е сертифицирана от Министерството на икономиката с клас А, а заводът ще се намира в Южната индустриална зона.

От четири титли на Москва-80 до 4 квоти за Токио 2020

Преди 41 години на Олимпиадата в Москва страната ни печели 8 златни медала. Любопитен е фактът, че половината от тях са на пловдивски спортисти, а именно: Стоян Делчев (спортна гимнастика) - висилка, Любомир Любенов (кану-каяк) - 1000 м кану, Петър Лесов (бокс) - кат. до 51 кг, и Асен Златев (вдигане на тежести) - кат. до 75 кг. Сега в Токио пловдивчаните, които ще защитават честта на България, са точно колкото олимпийските ни шампиони от Москва - четирима.

Интервю: Тихомир Безлов, Институт за изследване на демокрацията: Купеният ромски вот вече не тежи толкова, а и машините ще го намалят

Кметът на Кръстевич тръгва за София да докара вода за селото

Кметът на хисарското село Кръстевич потегля за София към министерства и ведомства, за да поиска категорично решаване на проблема с питейната вода. Тодор Стоев е решен да остане пред вратите на МРРБ, а дори и пред Министерския съвет за среща с  бъдещия премиер, докато не започне изграждането на нов водоизточник за Кръстевич.

Фермер на "Марица" ще прави сирене екстра

Ненко Трифонов, който през 2018 г. спечели големия приз в 15-ия конкурс на вестник „Марица“ „Фермер на Тракия“ в раздел „Животновъдство“, независимо от ковид пандемията, не спира да се развива. Най-новият му проект е изграждане на млекопреработвателно предприятие за сирене „Дунавия“ в карловското сeло Ведраре.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?