2374

Четете в "Марица": Нов скок на горивата изяжда отстъпката от 25 ст.

Денят на майстора ще ви тръгне по вода с новия брой на вестник "Марица". Вдигаме завесата с някои от по-любопитните акценти:
 
Нов скок на горивата изяжда отстъпката от 25 ст.
 
Родните шофьори ще плащат повече от 3 лева на литър гориво дори и с обещаната от властта отстъпка от 25 стотинки. Причината е поредният скок на цените по бензиностанциите. Докато управляващите се наумуват как да прилага антикризисната мярка и тя да тръгне евентуално от юли, бензинът и дизелът чупят рекорди. Литър А95 вчера се продаваше средно за 3.12 лева, а литър дизел – за 3.28 лева. 
 
Общината с втори опит да учреди "Екобус"
 
Община Пловдив предприема втори опит за учредяването на транспортна фирма „Екобус”, за да кандидатства за финансиране по оперативна програма на ЕС за доставка на първите 20 електробуса. Предложението се внася за одобрение в Общинския съвет от зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов, след като на предишната сесия на местния парламент не можа да събере необходимите три четвърти гласове, или минимум 34 съветници.
 
 
Америка едва ли ще подкрепи разпадането на Русия - интервю с Проф. Румен Кънчев
 
 
Най-новият бетонен мастодонт в "Южен" отива на съд
 
Строителното разрешително, издадено от Община Пловдив за най-новия бетонен мастодонт в район „Южен”, ще бъде атакувано в Административния съд от заинтересованите страни. При обследване на документите, направено от архитекти, проектанти и юристи по задание на Сдружение „Спаси Пловдив”, са открити брутални нарушения. Ако магистратите приемат доводите на гражданските активисти, разрешителното може да бъде отменено, а строежът ​-спрян.
 
Рейсове станаха влакчета на ужасите
 
Инцидентите с рейсове в Пловдив и региона през последните месеци и години показаха, че професията на шофьорите и кондукторите със сигурност попада в графа „опасни“. Разбира се, същото важи и за пътниците, защото все по-често едно обикновено пътуване може да се превърне в незабравимо приключение, дори кошмар. Обикновено вината за инцидент в или с автобус се прехвърля с цялата си тежест върху седналия зад волана. В голяма част от случаите обаче самите те не са виновни за липсата на подходящи условия за работа и на гарантирана безопасност, а работодателите им.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Батко

Батко

20.05.2022 | 13:45

Нормално е да се вдигат цените, застраховките на корабите са до небето. Даже и петролът да намалее, докато ни го доставят се оскъпява крайната цена. Войната в Украйна няма магически да спре даже и някой утре да гръмне Путин. Докато се успокоят нещата ще минат поне 2-3 години след това. Стягайте коланите и се гответе за тежки години, ако не сте се готвили до сега. И помагайте на хората около вас, нека бъдем човеци в истинския живот, макар и да сме циници по форумите.

Отговори
0 0
ВИЕ СТЕ ПОСЛЕДНИТЕ НА КОЙТО ДАДОХМЕ ШАНС

ВИЕ СТЕ ПОСЛЕДНИТЕ НА КОЙТО ДАДОХМЕ ШАНС

19.05.2022 | 21:49

ЕДНО ......ПОСОЧЕН..... БИЛЕТ.......ЗА.....КАНАДА..... ВТОРА....КЛАСА....ЗА ... ПЕТКОВ........И...... РАДЕВ......

Отговори
3 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?