1939

Четете в "Марица": Нов рекорд - две яйца за левче

Вижте най-интересните акценти, които ви очакват в новия брой на "Марица":

Нов рекорд - две яйца за левче


Две яйца за левче - такова е положението по магазините двайсетина дни преди голямото великденско пазаруване. Както и другите хранителни стоки, и яйцата са на ценово рали. В началото на месеца на дребно те се продаваха в широки граници - между 0.21 и 0.40 ллв. В предпоследната седмица на март и долната, и горната граница са изместени - между 0.24 и 0.44 лв. за брой. В момента в Пловдив най-дребните (размер М), снесени от свободни кокошки, струват 0,38 лв., а има и по 0,43 лв. Размер L гонят 0,50 лв.   


Връщат поликлиниките, няма да сме вързани за един личен лекар

Идея за нова здравна реформа на управляващата коалиция разбуни лекарската гилдия и хвърли в смут пациентите. Засега конкретните параметри на промените още не са ясни, а основен говорител по темата от властта е шефът на здравната комисия в парламента доц. Антон Тонев, варненски хирург-онколог от "Продължаваме промяната". Основен момент е намаляване ролята на личните лекари и въвеждане на свободен избор при кой доктор да отидем.

"Чичо Чарли" вдига мегакомплекс в "Южен"

Още един известен пловдивски бизнесмен разшири портфолиото си и стана строител. Своя принос за уплътняването на града с нови сгради ще даде и Димитър Начев, собственик на фирмата за сладолед "Чичо Чарли".  Предприемачът е регистрирал новата си компания "Начев Строй" ЕООД още през 2016 г. Едва сега обаче навлиза на имотния пазар с проект за голям комплекс в район "Южен". 


Мините са хибридна атака  срещу летния ни туризъм. Това заяви в интервю за "Марица" Илин Димитров, шеф на Комисията по туризма в Народното събрание

Какви са притесненията на туристическия бранш четете в утрешния брой на вестника.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?